Logo Realitatea.md

„Achit pentru 13 metri cubi de apă, când eu folosesc doar 3...” Istoria Olgăi și a vecinilor săi, făcută publică la Primăria Chișinău (VIDEO)

26 Octombrie 2018, 15:53 // Societate

Trăiesc pe strada C. Negruzzi 2/2 din sectorul Centru, sub SEL-ul nr. 9, și îmi vin lunar facturi pe apă, precum că am folosit 9-13 metri cubi de apă... Așa începe istoria Olgăi, locatara blocului cu pricina, care și-a dezvăluit cazul la Primăria Chișinău.

Embed:

„Îmi vin 9, 10, 13 cuburi de apă, chiar dacă eu dau datele de pe contor, recent, verificate. Acolo (șeful SEL-ului nr.9) este un domn pe nume Iurie Dumbrăveanu. M-a luat de mână, m-a bruscat, m-a dat afară și mi-a scus că e SEL-ul nostru și că la voi este scurgere de apă”, a povestit Olga.

Femeia spune că locatarii au strâns bani cu care au schimbat în subsol toate robinete. Chiar și așa, continuă să achite bani în plus pentru apa pe care nu o folosesc.

„Am fost la Infocom, unde mi-au dat o listă întreagă și mi-au arătat, de la apartamentul 1-97, oamenii care nu plătesc pentru niciun cub de apă. Eu din nou mă întorc la SEL, pentru că de la Infocom mi-au spus că asta e ceea ce ne dă SEL-ul. Acolo mi s-a spus să ne ducem noi în apartamentele oamenilor și să ne certăm. Am întrebat: de ce voi luați pentru deservirea blocului în toată luna bani - de la apartamente cu 3 camere 70 de lei și de la cele cu două - 55 de lei?”, a spus indignată Olga.

Conform regulamentului, SEL-urile semnează contracte cu furzorii de prestare a serviciilor, iar rolul de administrator obligă să fie efectuat controlul tehnic al sistemelor interne de alimentare cu apă potabilă – odată în 6 luni; lichidarea deteriorărilor și scurgerile din sistemele de alimentare cu apă potabilă; evidenţa şi deservirea apometrelor individuale pentru apartamente în locuri comune.

Olga a înaintat o petiție consilierului socialist Petru Burduja. „Nu este secret că toate întreprinderile municipale sunt în proces de lichidare. De aceea, eu nu exclud că este vorba despre administratorul procedurii de lichidare, care posibil se comportă nepoliticos cu locatorii și nu este o abordare corectă. Trebuie să luăm fiecare caz în parte și să interveni cu o soluție concretă”, a conchis consilierul.

Solicitat de Realitatea.md, Iurie Dumbrăveanu, nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție pe acest caz.

Citeste tot despre: apă, facturi, primăria Chișinău
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4865 -0.8931%
USD USD 17.6756 -0.2995%
RUB RUB 0.2823 -1.4660%
RON RON 4.0761 -0.9333%
UAH UAH 0.7201 -0.7853%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile