Logo Realitatea.md

„Pomul Vieții 2018” - Moldova va avea în premieră o agendă a evenimentelor cultural turistice (GALERIE FOTO)

20 Februarie 2018, 15:40 // Economie

De acum înainte turiștii străini și reprezentanții diasporei își vor putea programa mai ușor călătoriile și vacanțele în Moldova. În premieră pentru țara noastră a fost lansată o agendă centralizată a evenimentelor cultural turistice „Pomul Vieții” 2018, ce au potențial de a atrage vizitatori străini.

„Sectorul turismului este o ramură care are potențial mare de dezvoltare și care poate asigura o creștere economică țării. De aceea, USAID și Guvernul Suediei susțin promovarea imaginii Moldovei drept destinație turistică inedită în centrul Europei. O agendă comună a evenimentelor cu potențial turistic unite sub umbrela brandul turistic de țară „Pomul Vieții” poate contribui la planificarea călătoriilor vizitatorilor străini, dar și a localnicilor care pot descoperi țara”, a declarat Sergiu Botezatu, manager superior de programe USAID.

Calendarul cultural-turistic „Pomul Vieții” 2018 conține 28 de evenimente ce valorifică tradițiile milenare ale țării noastre în domeniu vinificației, tradițiile și obiceiurile dar și obiectivele turistice importante. 60% din evenimente sunt organizate în afara capitalei, ceea ce permite orientarea fluxului de călători în zonele rurale. Agenda are ca scop sporirea vizibilității festivalurilor importante și poziționarea Republicii Moldova ca destinație turistică pe plan local, regional și internațional.

Calendarul este parte a campaniei de promovare a sectorului turismului peste hotarele țării #Fiioaspetelenostru și va beneficia atât de promovare online prin intermediul site-ului www.moldova.travel, paginilor de Facebook Moldova: Discover the routes of life și Moldova Tourist Information Center, cât și în presa locală și internațională. Mai mult, Calendarul cultural-turistic „Pomul Vieții” 2018 va fi promovat în cadrul expozițiilor internaționale de profil din România, Italia, Polonia, Germania, Marea Britanie cu ajutorul Asociației Naționale pentru Turism Receptor. Totodată, evenimentele vor fi promovate și la Centrul Turistic Informațional - o sursă de informare unică pentru turiștii aflați în Moldova, care este vizitat lunar de 1500 de persoane dar și printre jurnaliștii străini care sunt invitați să ne viziteze țara.

Anul trecut, Moldova a găzduit 14 evenimente cultural - turistice de importanță regională care au atras peste 150.000 de vizitatori și care au contribuit la apariția pe piața a noi antreprenori în domeniul turismului. Spre exemplu, Ziua Națională a Vinului -  cel mai important eveniment turistic al țării a atras 44.000 de vizitatori străini, cu 17% mai mult decât în 2016.  Astfel, pe parcursul anilor 2016-2017, Moldova a înregistrat o creștere media anuală de 17%, ajungând la 3,2 milioane de vizitatori.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6453 0.0000%
USD USD 17.2668 0.0000%
RUB RUB 0.2598 0.0000%
RON RON 4.2218 0.0000%
UAH UAH 0.6211 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile