Logo Realitatea.md

„Privet” din Olanda de la Saakașvili. Fostul guvernator al Odesei povestește cum trăiește în exil (VIDEO)

22 Octombrie 2018, 09:15 // În lume

Jurnaliștii ucraineni l-au găsit pe Mihail Saakașvili în mica Olandă și au realizat un interviu exclusiv. Cel care s-a făcut remarcat în Georgia. A lăsat urme în SUA. „Georgianul ucrainean” sau „dușmanul de importanță statală”, Mihail Saakașvili - acuzat în Georgia pentru pregătirea asasinării adversarilor politici - a povestit cum trăiește în exil.

Foto: Unian.net

„Eu am fost președinte, stăteam în propriul birou, călătoream cu limuzina, fiind însoțit de pază mare. Mă întâlneam cu lideri străini... Credeți că pentru mine era normal să mă recalific într-un revoluționar și să stau într-un cort?”, spune Saakașvili.

De ce a fost suspendat procesul împotriva fostului guvernator și când acesta intenționează să se întoarcă, aflați în reportajul „Senzații ucrainene”.

Mihail Saakaşvili a demisionat din funcţia de guvernator şi a început să denunţe corupţia din cadrul administraţiei conduse de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, care a dispus retragerea cetăţeniei ucrainene acordate fostului lider georgian.

În februarie 2018, acesta a fost expulzat din Ucraina în Polonia. Serviciul Frontierei de Stat al Ucrainei i-a interzis intrarea pe teritoriul țării până pe 13 februarie 2021.

CITEȘTE ȘI:

Cum a devenit Mihail Saakașvili politician fără cetățenie: „Ucrainenii nu mă vor ierta niciodată...”

(VIDEO/FOTO) Mihail Saakașvili a reușit să intre forțat în Ucraina, după ce autoritățile de la Kiev i-au interzis accesul din Polonia

Petro Poroșenko: „Credeam că sunt greu de surprins, însă evenimentele din jurul lui Saakașvili m-au șocat”

Mihail Saakașvili a fost condamnat la 3 ani de închisoare în Georgia

Primele imagini VIDEO din Polonia cu apariția lui Saakașvili, după ce a fost expulzat din Ucraina

Restaurantul, în care a fost reținut Mihail Saakașvili, face glume pe marginea incidentului pe Facebook: „Ne specializăm pe deportări...”

Ca o pasăre călătoare! Mihail Saakașvili a ajuns în Olanda, țara de origine a soției sale: „Continuăm lupta!”

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0154 -0.0953%
USD USD 17.9582 0.1009%
RUB RUB 0.2783 0.2522%
RON RON 4.2018 -0.1165%
UAH UAH 0.6874 1.0140%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile