Logo Realitatea.md

”Ravnopravie” se trasformă în ”Partidul Șor”! Primarul de Orhei: Am decis să ne implicăm activ în dezvoltarea țării noastre - VIDEO

03 Octombrie 2016, 10:41 // Politica

Mișcarea Politică ”Ravnopravie” a fost redenumită în ”Partidul Șor”. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Politic, declară primarul de Orhei Ilan Șor, într-o declarație făcută publică prin intermediul avocaților.

CITIȚI MAI JOS DECLARAȚIA ÎN ÎNTREGIME:

Stimați concetățeni,

fiind prinși într-o perioadă de criză politică, atât eu, cât și partidul pe care îl reprezint am decis să ne implicăm activ în dezvoltarea țării noastre. Recent, la ședința Consiliului Politic s-a decis redenumirea formațiunii noastre. Astfel, de acum încolo aceasta se va numi - „Partidul Șor”.

Sunt conștient de toate riscurile legate de noua denumire. Dar, sunt convins că acestea sunt temporare și vor dura până când se va dovedi faptul că nu am nicio vină în dosarele deschise pe numele meu. Nu sunt vinovat nici față de Guvernul Republicii Moldova, nici față de societatea moldovenească. Am considerat necesar ca în denumirea partidului să apară numele meu din mai multe motive.

Voi enumera câteva dintre ele:

- În țara noastră nu are nicio importanță denumirea partidului. Formațiunea va fi asimilată oricum cu liderul său. Oricare ar fi denumirea partidului, simplii cetățeni, jurnaliștii, comentatorii politici și politicienii îl vor numi - Partidul lui Șor. Deci, dacă tot este legat de numele meu, de ce ar fi trebuit să-l numim altfel?

- Nu vreau să mă ascund după denumiri pompoase, așa cum o fac alții. În Moldova, partide doctrinare nu există. Liberalii, de pildă, nu corespund adevăraților liberali, iar liberal-democrații sunt departe de doctrina conservatoare. Nici ipotezele ideologice clasice ale reprezentanților formațiunilor de stânga nu sunt conforme. Așadar, pe cine vor să inducă în eroare? Partidele din Moldova sunt asimilate cu liderii lor. Prin urmare, în opinia mea, este indicat ca partidul pe care-l conduc să-mi poarte numele. Acest fapt nu împiedică formațiunea să fie una cu adevărat de stânga, să aibă un program care să conțină un șir de măsuri radicale, menite să schimbe relațiile sociale din Republica Moldova. Consider că poziția noastră este mult mai corectă decât a celor care se numesc „socialiști”, de exemplu.

Am hotărât să dau alt nume partidului și datorită sprijinului public de care mă bucur, pe care îl iau în considerare și pentru care sunt recunoscător. Este adevărat, în acest moment, această susținere se simte preponderent la Orhei, oraș pe care îl administrez în calitate de primar ales în 2015, și la Chișinău unde, de mai mulți ani, activează fundația de caritate care poartă numele tatălui meu, Miron Șor.

Atât locuitorii orașului Orhei, cât și cei ai capitalei conștientizează lucrurile bune pe care le-am început. Sunt încrezător că, odată cu dezvoltarea pe orizontală a partidului, tot mai mulți oameni din țară mă vor judeca după fapte și nu după vorbele rele ale dușmanilor mei. Voi deveni cunoscut drept un binefăcător sincer și un administrator profesionist.

N-am nimic de ascuns, nu are de ce să-mi fie frică sau rușine. Drept dovadă este numele meu, care figurează în denumirea partidului. Declar cu toată responsabilitatea că, împreună cu echipa mea, ne vom concentra atenția asupra propriei agende politice, exact cum am făcut-o în campania electorală pentru alegerile locale din Orhei. De asemenea, nu vom coborî la nivelul politicienilor care se ocupă cu discreditarea oponenților, ci vom prezenta fapte concrete.

Vom face promisiuni și le vom realiza! Astăzi, la Orhei – mâine, în toată țara!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5576 0.5083%
USD USD 17.2246 0.1989%
RUB RUB 0.2678 1.7477%
RON RON 4.1103 0.4472%
UAH UAH 0.6337 -0.3773%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile