Logo Realitatea.md

„Spuneți mulțumesc că am solicitat ambulanța!” Elevi de clasa a cincea din Ekaterinburg i-au rupt gâtul unui coleg la școală

09 Noiembrie 2018, 10:04 // În lume

Un grup de elevi de clasa a cincea din Ekaterinburg a bătut un coleg chiar pe terenul de fotbal al școlii. Băiatul pe nume Rustam a povestit că i-a sărit în ajutor unui prieten căruia i-a fost luată cu forța geaca. 

În rezultat, i-au fracturat gâtul. Incidentul a avut loc încă la sfârșitul lunii septembrie, însă copilul de abia acum s-a întors la lecții. El este nevoit să poate corset și să aibă grijă atunci când se mișcă, scrie presa rusă.

Foto simbol: Ria.ru

Mama lui Rustam a încercat să-i găsească pe cei care se fac vinovați, însă directoarea școlii, Oksana Roșkova, a anunțat-o că deja a discutat cu elevii: „Spuneți mulțumesc că s-a solicitat ambulanța”.

După aceasta, femeia a decis să se adreseze activiștilor civici și să apeleze la Comitetul de părinți din Ural. Astfel, s-a aflat că au mai fost cazuri similare.

„Un prieten de-al lui Rustam i-a cerut ajutor, imediat ce s-au finisat lecțiile. I-a spus că niște băieți i-au luat geaca cu forța, iar Rustam a mers să-l apere. Unul din liderii grupului de elevi l-a numit „bomj” (tr. vagabond) și l-a amenințat că-l va ucide. Rustam a fugit, iar după el s-au luat vreo șase băieți. L-au ajuns pe terenul de fotbal al școlii și l-au bătut tare, încât el a început să țipe”, a povestit bunica victimei.

„Directoarea a spus că băieții s-au împăcat și au plecat acasă, doar că pe copilul nostru l-au dus la spital. Știam că pe Rustam mereu îl tachinează, pentru că face parte dintr-o familie cu mulți copii. Fiecare ban este economisit și mai rar reacționăm la donațiile pentru școală. Atunci când am început să strig și să solicit o inspecție pentru a fi pedepsiți făptașii, diriginta clasei mi-a spus: Nu vă place școala? Duceți-vă în alta! Directoarea școlii, în genere, mi-a replicat: Spuneți mulțumesc că am solicitat ambulanța”, a mai dezvăluit femeia.

Comitetul de părinți din Ural a făcut solicitări pentru a organiza inspecții în școala cu pricina. Directoarea instituției de învățământ imediat a rugat-o să se așeze la masa de negocieri. Acesta i-a propus să transfere băiatul într-o altă clasă și a anunțat că tatăl unui făptaș a adus 3000 de ruble drept compensație pentru corsetul pe care Rustam este nevoit să-l poarte.

Cazul în sine, însă, rămâne nerezolvat. De la incident, doar un sigur băiat l-a sunat pe Rustam acasă și și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0977 0.0000%
USD USD 17.9332 0.0000%
RUB RUB 0.2781 0.0000%
RON RON 4.2210 0.0000%
UAH UAH 0.6805 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile