Logo Realitatea.md

„Troița de la conducere” și-a trasat obiectivele pentru 2020, însă fără a identifica bani pentru implementarea proiectelor propuse (VIDEO)

15 Ianuarie 2020, 09:52 // Politica

Conducerea țării – Președinția, Parlamentul și Guvernul au anunțat că pentru anul 2020 și-au propus să realizeze mai multe programe naționale pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor de la sate . Anunțul a fost făcut astăzi de către Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu.

Potrivit celor trei reprezentanți ai principalelor puteri în stat, pentru anul curent se planifică implementarea a câtorva programe naționale pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor de la sate, pe lângă cele de reabilitare a infrastructurii.

Mai exact este vorba de aprovizionarea tuturor localităților cu apă potabilă, mai cu seamă a regiunilor care se confruntă cu această putere. Potrivit lui Dodon sunt deja unele inițiative de acest gen la Hîncești și Fălești. Cea de a doua inițiativă este iluminarea satelor. Guvernanții susțin că în acest sens ar trebui să fie un program prin care Guvernul să se implice și să coordoneze aceste reforme și să nu lase această problemă doar pe umerii primarilor localităților.

O altă acțiune pe care și-o propun conducerea țării este lichidarea gunoiștilor neautorizate din localitățile țării și implementarea unor programe de gestionare și autosalubrizare a satelor. Ultimul obiectiv enunțat astăzi de Dodon, Greceanîi și Chicu este legat de finalizarea gazificării satelor. Potrivit acestora, deși Republica Moldova este conectată la rețeau de gaze în proporție de 80 la sută, acest lucru trebuie dus până la capăt. De aceea își propun ca Moldovagaz să realizeze acest proces.

Conform reprezentanților celor trei instituții, bani pentru implementarea acestor programe încă nu au fost identificați, însă vor analiza de unde se poate de identificat resursele financiare necesare, iar dacă va fi necesar de rectificat în acest sens bugetul de stat va fi făcut acest lucru.  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață