Logo Realitatea.md

(DOC) Ghimpu continuă să-i scrie scrisori lui Harunjen! De această dată îl acuză pe Leancă: Solicit luarea măsurilor de rigoare

17 Iulie 2017, 18:21 // Politica

Liderul PL, Mihai Ghimpu, continuă să expedieze scrisori la adresa procurorului general, Eduard Harunjen. De data aceasta, Ghimpu îl acuză pe fostul prim-ministru, Iurie Leancă, ca fiind implicat în „furtul miliardului” solicitând procurorului să investigheze acest caz.

Colaj: Realitatea.md

Documentul a fost publicat de către liderul PL pe pagina sa pe rețele de socializare. 

„Au trecut aproape trei ani de când s-a aflat despre furtul miliardului, dar la ziua de azi banii nu-s întorși și nici principalii responsabili de acest furt nu sunt trași la răspundere”, a comentat Ghimpu.

„Potrivit informațiilor general cunoscute, Iurie Leancă, ex-prim-ministrul Republicii Moldova și actualul vicepreședinte al Parlamentului are tangență vădită cu „furtul miliardului”. Leancă ar fi fost implicat direct în emiterea acțiunilor Băncii de Economii, iar ulterior, în rezultatul transferurilor de milioane de la această bancă, a semnat și hotărârea prin care a avut loc livrarea creditului de la Banca Națională către cele trei bănci”, este menționat în scrisoarea adresată procurorului general. 

„Solicit respectuos să învestigați informația prezentată și să stabiliți cum acțiunile întreprinse de către vicepreședintele Parlamentului se încadrează în cadrul legal”, a conchis Mihai Ghimpu.

Contactat de reporterul Realitatea.md, Iurie Leancă a declarat că va reveni în scurt timp cu o reacție.

Amintim că recent, Mihai Ghimpu a expediat câteva scrisori la adresa lui Eugen Harunjen, Procuraturii Generale și guvernatorului BNM cu scopul de a afla informație prind „furtul miliardului”. Astfel, Mihai Ghimpu solicita Procuraturii Generale cercetarea președintelui Igor Dodon prin prisma Codului Penala trimis o nouă solicitare de informaţii de la BNM, și i-a cerut Procurorului General informații despre ancheta BEM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4835 -0.3937%
USD USD 17.1381 -0.1096%
RUB RUB 0.2580 0.0000%
RON RON 4.1314 -0.9542%
UAH UAH 0.6131 0.1634%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile