Logo Realitatea.md

(GALERIE FOTO) Braconierii, neînfricați în fața inspectorilor piscicoli! Amenzile prea mici nu-i opresc să prindă ilegal pește

11 Iunie 2018, 14:56 // Societate

Inspectorii piscicoli rămân a fi cu mâinile legate în fața braconierilor de pește. Pe lângă faptul că nu se ajung resurse de muncă, amenzile pentru pescuit în perioada de prohibiție sunt prea mici, 600 de lei, iar dacă ajungi să achiți amenda în decurs de 73 de ore, amenda scade la 300 de lei.

Astfel, potrivit inspectorilor, braconierii achită 300 de lei și își continuă nestingherit activitățile.

Un caz corespunzător a fost înregistrat ieri, 10 iunie, în regiunea Molovata. Responsabilii de combaterea braconajului au întocmit trei procese verbale, au scos opt plase și zece kg de pește.

Totodată, au fost aplicate amenzi în valoare de 3800 de lei. De menționat că perioada de prohibiție se va încheia într-o săptămână.

Potrivit angajaților Serviciului Piscicol, în perioada de prohibiție, braconierii piscicoli sunt și mai activi, respectiv, inspectorii sunt nevoiți să intensifice patrulele pe râuri și lacuri. În total, în republică activează zece inspectori piscicoli locali și patru de la aparatul central al Serviciului Piscicol, care se deplasează zilnic în teritoriu. Totuși, numărul inspectorilor este prea mic pentru ca aceștia să facă față tuturor doritorilor de a se îmbogăți ilicit pe seama braconajului, așa că angajații Serviciului Piscicol apelează și la ajutorul polițiștilor de sector sau ai celor de frontieră.

Inspectorii piscicoli împreună cu polițiștii de sector sau cei de frontieră fac razii comune și datorită acestei colaborări reușim să prindem braconieri „importanți” și „experimentați”, a declarat Vlad Ungureanu pentru Realitatea.md.

Chiar și așa, funcționarul recunoaște că deși este implicată și poliția, nu se reușește să fie prinși toți braconierii, iar pe unii nici amenzile usturătoare nu-i sperie.

Braconieri cu tupeu, pe lacul de la Dubăsari! Au instalat ilegal plase de pescuit, iar când au fost prinși, au început să amenințe (VIDEO)

Citeste tot despre: braconieri, inspectori piscicoli
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile