Logo Realitatea.md

(VIDEO) Andrian Candu: Dodon trebuie să se decidă în ce țară trăiește și al cui președinte este

13 Iunie 2017, 17:12 // Politica

Inițiativa Partidului Democrat de a înregistra în Parlamentul Republicii Moldova un proiect de Lege care prevede combaterea propagandei rusești prin intermediul canalelor retransmise în țara noastră a trezit un val de declarații ping-pong. După ce Dodon a declarat că nu va promulga Legea, Candu spune că preşedintele poate fi sancționat pentru încălcarea Constituţiei.

Embed:

„Probabil ar trebui ca domnul Dodon să se decidă în ce țară trăiește și al cui președinte este. Menirea sa este să depună toate eforturile pentru a apăra securitatea Republicii Moldova, a cetățenilor. Atunci când dumnealui vorbeşte şi îi place subiectul de neutralitate, ar trebui să pună în balanță dacă nu cumva neutralitatea țării este încălcată prin imixtiune din partea altor state, inclusiv Rusia, atunci când vorbim de propagandă și influenţa pe care o are Rusia prin domeniul mass-media. În calitate de conducător de stat ar trebui să se ocupe de protecţia securității Republicii Moldova. Eu înţeleg foarte bine supărarea domnului Dodon, printr-un astfel de proiect de Lege probabil nu va mai exista suport informaţional pentru următoarele alegeri și nu vor mai fi partide ajutate informaţional prin propagandă din partea altor state. Este supărat că o armă atât de importantă care-l susține nu va mai existat. Ce ţine de promulgare, ne-am dus prea departe, proiectul trebuie să treacă prin Parlament, vot, prima și a doua lectură. După ce va fi votat va fi expediat. Constituția prevede clar sancţiuni dacă președintele încalcă Constituția”, a declarat Candu.

Citește și:

(VIDEO) Dodon anunță că nu va promulga categoric legea anti-propagandă: Este lucru principial

Proiectul privind securizarea spaţiului informaţional, în Parlament. Plahotniuc: Nu vor fi închise canale TV, va fi eliminată propaganda (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile