Logo Realitatea.md

(VIDEO) Avocatul Roman Zadoinov riscă să rămână fără licență din cauza că a denunțat un coleg care cerea mită

21 Iulie 2015, 19:15 // Societate

Avocatul Roman Zadoinov riscă să fie lipsit de licență! Colegii lui, Ion Malanuc și Mihail Gafton, l-au învinuit că ar fi agentul secret la Centrului Național Anticorupție. Solicitarea de retragere a licenței va fi analizată de Comisia pentru Etică de pe lângă Uniunea avocaților.

 
Foto: www.flux.md

Roman Zadoinov nu are însă încredere în membrii comisiei. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Честно говоря”, de la Realitatea TV.

”Încrederea vine atunci când vezi că sentința este pronunțată de membri independenți și imparțiali ai acestei comisii. Membrii, domnul Gafton și domnul Malanciuc, până a veni în acestă comisie, au spus public că vor merge în acestă comisie cu un singur scop: de a se răfui cu Zadoinov”, a spus avocatul.

De fapt, avocații care cer lipsirea lui Zadoinov de licență sunt apărătorii polițistului Iurie Feodorov și Isai Chibac. Cei din urmă sunt învinuiți de estorcarea a 50 de mii de euro în schimbul promisiunii de a înceta urmărirea penală. Roman Zadoinov figurează ca martor pe acest caz.

Zadoinov consideră că anume prin acest fapt a trezit nemulțumirea colegilor, care potrivit lui, așteptau ca el să-i anunțe că ar fi în vizorul procuraturii.

”Eu ar fi trebuit să fiu, în opinia lor, complice. Adică, trebuia să-i anunț și să-i ajut”, a menșionat Zadoinov.

Uniunea Avocaților refuză să ofere comentarii privind neînțelegerile dintre avocați până la documentarea solicitării privind retragerea licenței lui Roman Zadoinov. Membrul Consiliului Uniniunii Avocaților, avocatul Eduard Digore, a dat de înțeles că atenția mass-media față de acest caz afectează imaginea avocaților.

”Din punctul meu de vedere, toți colegii care au neînțelegeri între ei, trebuie mai întâi să se gândească la reputația avocaturii din Moldova, după care să-și rezolve propriile neînțelegeri”, a declarat Eduard Digore, membru al Consilului Uniunii Avocaților.

Dosarul de corupție pe numele polițistului Feodorov și avocatului Chibac se află deja de trei ani în instanță. În cazul în care Roman Zadoinov, totuși va fi lipsit de licență, atunci mărturiile lui depuse în judecată pe acest caz vor fi recunoscute nevalabile, ceea ce ar putea duce la achitarea polițistului și avocatului corupți.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6453 0.1142%
USD USD 17.2668 0.2508%
RUB RUB 0.2598 -0.0769%
RON RON 4.2218 0.1566%
UAH UAH 0.6211 -0.0804%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile