Logo Realitatea.md

(VIDEO) Caz strigător la cer! O tânără din Fălești ar fi fost lăsată singură într-un salon să-și nască copilul mort. Medicii au neglijat-o total

14 Iulie 2017, 11:17 // Societate

O femeie dintr-un sat din Făleşti susţine că ar fi fost lăsată timp de trei ore singură să-şi nască pruncul mort într-un salon. Ea acuză medicii de la maternitatea din Bălți că nu i-au acordat ajutor, dar şi pe medicul de familie din sat, care nu a luat-o în seamă atunci când i s-a făcut rău.

Foto: imagine simbol

Olga Mulic, o tânără în vârstă de 25 de ani, spune că a decis să revină în satul natal, Călugăr, raionul Făleşti, în ultimele luni de sarcină, deoarece viaţa în Chişinău o costa prea scump. 

„Sunt la a doua sarcină şi sunt mult mai responsabilă, am un băiat acasă, iar fetița am aşteptat-o mult cu soţul, a fost foarte dorită”, spune tânăra. 

Însărcinată în luna a opta, aceasta s-a adresat acum trei săptămâni la medicul de familie din sat şi a cerut să fie pusă la evidență acolo. Doctorul nu ar fi făcut-o. Femeia mai spune că s-a adresat la medic cu inflamaţii, însă acesta a neglijat-o şi nici măcar nu i-a măsurat tensiunea, scrie Pro TV.

Peste 4 zile, femeia se simţea din ce în ce mai rău şi a fost transportată de urgenţă la Făleşti, iar după asta la Bălți. Acolo, femeia ar fi fost lăsată să nască singură, iar timp de trei ore ar fi chemat medicii însă nimeni nu a venit.

„Am început a implora, vă rog veniţi să mă ajutaţi că nasc copilul şi nu m-au crezut. Pe pat am născut, cu toate că nu se naşte pe pat, celelalte două paciente s-au speriat au început a plânge, s-au întors cu spatele”, spune tânăra. 

Reporterul a încercat să discute cu medicii care ar fi trebuit să asiste la naştere, însă unul ar fi plecat peste hotare, iar al doilea nu era la serviciu. Mai mult, directorul maternităţii ar fi în concediu, iar un şef de secţie a declarat în spatele camerelor că nimeni din spital nu ştie dacă femeia a fost asistată la naştere.

Tânăra ar fi născut în salonul secţiei de reanimare şi nu în cel de naşteri, pentru că era prea departe, în alt bloc. Medicul de gardă din acea noapte a refuzat să discute cu presa. 

Rezultatele expertizei medico legale au arătat că bebeluşul a murit asfixiat din cauza că mama a avut tensiunea prea mare, ceea ce a împiedicat că oxigenul să ajungă la copil. Femeia a depus o plângere la poliţie, după care se va plânge la Ministerul Sănătăţii. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4554 0.0700%
USD USD 16.8437 0.4503%
RUB RUB 0.2630 -1.6455%
RON RON 4.1684 -0.0551%
UAH UAH 0.6370 -0.0628%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile