Logo Realitatea.md

(VIDEO) Depuneri de flori în capitală: S-a scandat demisia și a fost împiedicat accesul presei la Dodon, Chicu și Greceanîi!

02 Iulie 2020, 08:53 // Societate

Reprezentații conducerii Republicii Moldova, adică nimeni alții decât președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și speakera Zinaida Greceanîi, au depus în această dimineață, 2 iulie, flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la împlinirea a 516 ani de la trecerea în neființă. Ceremonia nu s-a lăsat fără incidente.

Un grup de persoane, printre care se număra și liderul PL, Dorin Chirtoacă, au scandat peste drum de monument către Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi.

„Nu mai aveți nicio demnitate. Dați-vă demisia. Oamenii Republicii Moldova să-și aleagă prezentul. Ați ajuns să furați deputați și să-i alungați peste hotare. Dodon, rușine! Demisia. Afară. Jos kuliok”, a strigat Dorin Chirtoacă.

După ce au depus flori reprezentanții conducerii țării, au făcut câțiva pași înapoi și au discutat până când s-au salutat cu primarul capitalei, Ion Ceban. Cel din urmă a făcut declarații de presă, dar nu a vrut să comenteze incidentele propriu-zise.

Atunci când, Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi s-au îndreptat spre mașinile de serviciu, presa a încercat să se apropie pentru a lua declarații. Accesul a fost împiedicat de către angajații SPPS. În fapt, o jurnalistă de la postul de televiziune tv8 a fost obstrucționată.

Este de menționat că azi va avea loc ședința Parlamentului, unde urmează să se prezinte Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu, după ce ieri au luat decizia de a-și asuma răspundere pe patru proiecte de legi. Totodată, se vehiculează că ar putea avea loc și anumite rețineri. Urmărește Rlive.md.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile