Logo Realitatea.md

(VIDEO) Două persoane, suspectate de comercializare de droguri, reținute de PCCOCS și INI

08 Noiembrie 2018, 10:23 // Societate

Un grup criminal specializat în comercializarea drogurilor a fost deconspirat, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) oficiul Nord, de comun cu ofițerii de investigație ai Inspectoratului Național de Investigații, au documentat activitatea în perioada septembrie-octombrie 2018.

Suspecții cultivau plantele de cânepă, iar ulterior comercializau marijuana consumatorilor pe teritoriul raionelor de nord ale țării. 

În urma descinderilor efectuate, au fost depistate și ridicate aproximativ patru kg de marijuană, mijloace bănești provenite din realizarea drogurilor, fiind reținute două persoane cu vârsta de 35 și 50 de ani, originari din raionul Dondușeni și Drochia.

Urmărirea penală în privința celorlalți membri continuă. Valoarea drogurilor confiscate se estimează la aproximativ 500 000 lei.

Reținerea membrilor unui grup criminal specializat în comercializarea drogurilor În perioada septembrie-octombrie 2018, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale oficiul Nord, de comun acord cu ofițerii de investigație ai Inspectoratului Național de Investigații, au documentat activitatea infracțională a unui grup de persoane implicat în realizarea drogurilor de tip marijuană hidroponică. Suspecții cultivau plantele de cânepă, iar ulterior comercializau marijuana consumatorilor pe teritoriul raionelor de nord ale țării. În urma descinderilor efectuate pe acest caz, au fost depistate și ridicate aproximativ patru kg de marijuană, mijloace bănești provenite din realizarea drogurilor, fiind reținute două persoane cu vârsta de 35 și 50 de ani, originari din raionul Dondușeni și Drochia. Urmărirea penală în privința celorlalți membri continuă. Valoarea drogurilor confiscate se estimează la aproximativ 500 000 lei. Suspecții au măsură preventivă sub formă de arest. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani. Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul angajaților Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Publicată de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale pe Miercuri, 7 Noiembrie 2018

Suspecții au măsură preventivă sub formă de arest. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, ei riscă închisoare de la 7 la 15 ani. Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul angajaților Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Citeste tot despre: droguri, închisoare, PCCOCS
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile