Logo Realitatea.md

(VIDEO) Eroii nu se uită! La Haragîș se construiește un monument în memoria echipajului SMURD care a decedat în accidentul aviatic

21 Noiembrie 2016, 19:44 // Societate

Eroii nu se uită! Un monument în memoria celor patru membri ai echiajului SMURD, care și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic din satul Haragâș, raionul Cantemir, este în proces de construcție. Lucrările au început la sfîrșitul lunii octombrie. Acesta reprezintă o alee cu o lungime de peste 50 de metri și este constituit din trei elemente: o troiță, o pistă de aterizare pentru elicoptere și o placă comemorativă din marmură.

Embed:

Inițiativa de a construi un monument funerar la locul accidentului aparține conducerii Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale. Acesta va simboliza un tribut adus celor care au intervenit la prima chemare pentru salvarea vieților omenești și care au dat dovadă de curaj, devotament și sacrificiu. 

Potrivit primarului localității Haragîș, Iurie Bălănuță, tragedia, care a avut loc acum cinci luni nu poate fi uitată.

„Monumentul acesta are o importanță foate mare, într-adevăr ca acești lucrători ai echipei SMURD au trecut prin localitatea noastră și anume la datorie și-au dat viața”, spune Bălănuță. 

Realitatea.md amintește că accidentul aviatic de la Haragîș, Cantemir a avut loc pe data de 2 iunie. Echiajul SMURD Iași a fost solicitat de către medicii din Vulcănești, pentru a transporta o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută. La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, iar femeia a fost preluată de către o ambulanță 903. Echipajul urma să preia un alt pacient din Cahul, însă elicopterul a dispărut de pe radar la ora 14:13 în apropierea satului Haragîș, raionul Cantemir.

Cei patru eroi, care și-au pierdut viața pentru a salva un om sunt Mihaela Dumea, Gabi Sandu, Doru Gavril și Voicu Socaie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5908 0.2133%
USD USD 17.2507 0.2132%
RUB RUB 0.2683 0.1493%
RON RON 4.1148 0.0365%
UAH UAH 0.6350 0.0788%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile