Logo Realitatea.md

(VIDEO) Femei și persoane cu nevoi speciale au spart stereotipurile participând la Campionatul Național de Armwrestling

13 Martie 2017, 20:55 // Societate

Au dat dovadă de forță și perseverență. Zeci de persoane și-au măsurat puterile în cadrul Campionatului Național de Armwrestling, desfășurat la Chișinău. Pentru a sparge stereotipurile, în luptă s-au înscris câteva femei și persoane cu nevoi speciale, care au demostrat că au brațe de oțel. 

Embed:

„E un sport bărbătesc, așa mi se pare. Cred că din toate sporturile, acesta este cel mai bărbătesc. E tot o luptă, ca oricare alta, cum ar fi lupta liberă, K-1, kickboxing. Doar că aici e o luptă mai prietenoasă, cu strângerea de mână”.

„Oricine probabil a încercat să facă un meci sau știe să pună mâna pe masă și să lupte cu cineva. Însă atunci când luptă doi sportivi, două persoane pregătite, lucrurile se schimbă. E nevoie să demonstrezi multă abilitate tehnică, mult caracter, multă răbdare”

„De fapt, nu este niciun secret. Este vorba despre multă muncă monotonă și plictisitoare în care puțini cred. Toți consideră că este o modalitate miraculoasă de a câștiga. De fapt, pentru asta trebuie să muncești mulți ani”.

Mai mult, la competiție au participat și câteva femei, care au demonstrat că locul acestora nu este nicidecum la bucătărie. Silvia Staver, în vârstă de 31 de ani, are doi copii, iar în viața de zi cu zi administrează propria afacere. Spune că practică regulat sportul, iar curiozitatea a impulsionat-o să facă și acest pas.

„Soțul practică acest sport și probabil ne-a transmis și nouă dragostea aceasta pentru sport, și anume pentru armwrestling”

Să-și măsoare puterile a încercat și Vladimir Butucea. Chiar dacă este slab văzător, tânărul susține că vrea să-și demonstreze lui, în primul rând, că poate mai multe decât semenii săi fără probleme.

„Asta e mai mult lupta interioară. De exemplu, medicii spun că nu se poate, dar eu oricum continui să fac”. 

Organizatorii susțin că acest tip de sport este unul imprevizibil. Pentru a evita erorile, competiția a fost automatizată, suportul tehnic fiind oferit de către Federația Mondială de Armwrestling.

La campionat s-au înscris peste 200 de amatori și profesioniști. Câștigătorii s-au ales cu premii și medalii.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5605 0.1187%
USD USD 17.1569 -0.0612%
RUB RUB 0.2580 0.3501%
RON RON 4.1712 0.0312%
UAH UAH 0.6121 -0.2282%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile