Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

(VIDEO) Marin Ciobanu, fostul administrator ZEL „Bălți” își exprimă sprijinul pentru guvernare, după ce tot el o critica dur acum un an

15 Februarie 2017, 12:36 // Politica

După ce anul trecut, la sfârșitul lunii ianuarie anunța că se lansează în politică, prezentându-și echipa drept o alternativă politică de dreapta și preluând Partidul Legii și Dreptății, dar și aducând critici la adresa guvernării, astăzi, Marin Ciobanu a revenit pentru a menționa că „declarațiile au fost, pe alocuri, pripite”.

În cadrul unui briefing de presă, Ciobanu și-a revizuit opinia și la aproape un an de la declarațiile respective trebuie să constate că au fost incorecte față de putere.

„Ca manager cu experiență şi ca specialist în economie, nu am putut să nu remarc faptul că evoluțiile pozitive care au avut loc în acest an sunt o consecință directă a eforturilor pe care le-a întreprins actualul Guvern pentru stabilizarea țării. Au fost făcuți paşi importanţi pentru reducerea numărului instituţiilor de control şi de reducere a birocraţiei, iar acest lucru a însemnat un mediu de afaceri mai atractiv”, a declarat fostul administrator al ZEL Bălți, Marin Ciobanu.

Economistul a ținut să facă referire și la un raport Doing Business al Băncii Mondiale. Potrivit acestuia,, mai multe companii străine au decis să investească în Moldova, cum ar fi: Draxlmaier, Sumitomo, Gebauer, Coroplast, care împreună vor crea aproximativ opt mii de locuri de muncă.

„Procesul de transformare în bine al ţării este unul real, foarte concret şi poate fi constatat cu ochiul liber. Iată de ce, consider că acest Guvern, fără de care nu ar fi fost posibile lucrurile menționate mai devreme, trebuie lăsat să muncească. O spun nu doar eu, dar şi investitorii străini şi partenerii de dezvoltare”, a adăugat Ciobanu.

Marin Ciobanu a fost administratorul Zonei Economice Libere Bălți din 2010. Acesta a fost eliberat din funcție după ce anunța că se lansează în politică. În cadrul ședinței Guvernului din 27 aprilie, Calmîc preciza că „se dorește mai multă muncă și mai puțină politică”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

18 aug, 17:07 //

Foto: politia.md Cu automobile și case de lux! Șapte persoane, REȚINUTE pentru evaziune fiscală şi spălare de bani (FOTO, VIDEO)

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)

17 aug, 15:58 //

La pământ, mâinile întinse! Poliția Capitalei și cei de la „Fulger” fac regulă în municipiu (VIDEO)