Logo Realitatea.md

(VIDEO) Mașinile blocate pe străzile înzăpezite nu pot fi evacuate de autorități! Conducătorii auto sunt nemulțumiți de activitatea acestora

18 Ianuarie 2017, 21:05 // Societate

Încă o bătaie de cap pentru locuitorii capitalei. Mașinile blocate de nămeții înghețați și care îngreunează circulația pe mai multe străzi din Chișinău, nu pot fi evacuate de către autorități, din cauza lipsei unei baze legale pentru astfel de acțiuni. Șoferii dau vina însă pe lipsa locurilor de parcare.

Embed:

„Înainte de sezonul rece noi sau înainte de avertizările meteo că se așteaptă ninsori, noi apelăm la toate instanțele, inclusiv și la ședințele primăriei, am anunțat că cu rugăminte că să fie toate mașinile, adică să nu fie admisă parcarea lor, cu atât mai mult în locuri nepermise, solicităm ajutor și de la colegii de la Direcția Poliție, solicităm ajutor și de la preturi, noi cu părere de rău ne conformăm situației care o găsim în teren și le ocolim la moment ce merge toată echipa de deszăpezire”, a declarat Ștefan Racu, șef intermar al EXDRUPO.

Chiar și la câteva zile după ninsorii, mai multe mașini sunt blocate pe străzi din cauza nămeților înghețați. Mormanele au fost create după deszăpezirea orașului. 

„Curățăm, merge cordonul de zăpadă și se înconjoară autovehiculul care este parcat la moment acolo unde este, după ce sunt cazuri când mașina iese din parcare și ne întoarcem iarăși pe strada cu pricina și înlăturăm zăpadă să nu rperezinte pericol pentru toți conducătorii auto. Legal nu poate nimeni căci au fost adresări în parlament trebuie modificată legislația care să ne permită sau evacuarea sau măcar careva acțiuni cât de cât legale ca noi să putem să ne facem treaba așa conform cerințelor”, menționează Racu. 

Șoferii critică însă autorotățile și le acuză de inactivitate. Dacă ar exista parcări amenajate, mașinile nu ar sta blocate pe marginea drumului, spun ei. 

„Ar fi bine să nu fie acolo unde sunt în primul rând nu arată frumos și în al doilea rând să poată curăți străzile corespunzător, sunt nuanțe, dar nu este bine”, spune un șofer.

„Lasă să facă parcări și o să fie totul cum trebuie și nu vor parca pe drum”, menționează alt șofer.

„-Este foarte prost. 
-De ce?
-Dacă încurcă la curățirea orașului”, a precizat conducătorul auto.

De cealaltă parte, pietoni sunt de părere că și șoferii poartă o vină în situațiile create.

”Eu sunt împotrivă. Vreau să fie curat! Eu nu am mașină, dar, într-adevăr dacă îngreunează activitatea, atunci trebuie evacuate”, spune o femeie.

„Sigur nu e bine trebuie ca autoritățile să aibă grijă să curețe drumul ca să fie ușor de circulat și să fie locuri speciale pentru parcări, magazinele au parcări, dar așa pe străzi nu prea este comod să fie parcate”, explică altă femeie.

Conducătorii auto care și-au parcat mașinile neregulamentar sunt sancționați de poliție cu o amendă de aproximativ 200 de lei.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile