Logo Realitatea.md

(VIDEO) Realizările și nereușitele guvernării, analizate într-o ședință comună a Guvernului și Parlamentului

13 Octombrie 2017, 09:53 // Actualitate

Cabinetul de miniștri și președinții comisiilor parlamentare, în frunte cu prim-ministrul Pavel Filip și speakerul Andrian Candu s-au întâlnit astăzi în ședință comună a Guvernului și Parlamentului pentru a analiza realizările și a constata nereușitele până în prezent.  

„Este o întâlnire oportună și deja tradițională să ne vedem la fiecare început de sesiune parlamentară pentru a trece în revistă reperele care au fost stabilite la începutul anului ce ține de colaborarea între Parlament și Guvern. Am reușit să lucrăm pe marginea unor documente aprobate, cum este și Planul de acțiuni ce ține de Acordul de asociere cu UE, cum e Foaia de parcurs, numărul 2 deja. Este și o listă a priorităților ce vine de la Guvern care fac parte din programul de guvernare. Ne-am asumat angajamente și față de cetățenii Republicii Moldova, dar și față de partenerii noștri de dezvoltare. Ar trebui să discutăm chiar și în detaliu pe marginea unor chestiuni, dacă există restanțe și motivele nerealizărilor”, a declarat Andrian Candu.

La rândul său, premierul Pavel Filip a menționat că organizarea unei ședințe comune imediat după vacanța parlamentară este o inițiativă salutabilă.

„Este o practică care și-a dovedit eficiența în trecut. Este foarte bine atunci când ne coordonăm acțiunile. Pornind de la această practică, am reușit să realizăm mai multe obiective decât le-am avut în fața noastră. Îmi pare bine că am reușit să realizăm atunci acel Plan de acțiuni unitar care ne ajută în urmărirea realizării acestor acțiuni”, a precizat Filip.

Urmăriți LIVE ședința comună mai jos:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5039 0.3539%
USD USD 17.3387 -0.1974%
RUB RUB 0.3011 -0.5943%
RON RON 4.4644 0.0829%
UAH UAH 0.6544 -0.2135%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile