Logo Realitatea.md

(VIDEO) Realizările și nereușitele guvernării, analizate într-o ședință comună a Guvernului și Parlamentului

13 Octombrie 2017, 09:53 // Actualitate

Cabinetul de miniștri și președinții comisiilor parlamentare, în frunte cu prim-ministrul Pavel Filip și speakerul Andrian Candu s-au întâlnit astăzi în ședință comună a Guvernului și Parlamentului pentru a analiza realizările și a constata nereușitele până în prezent.  

„Este o întâlnire oportună și deja tradițională să ne vedem la fiecare început de sesiune parlamentară pentru a trece în revistă reperele care au fost stabilite la începutul anului ce ține de colaborarea între Parlament și Guvern. Am reușit să lucrăm pe marginea unor documente aprobate, cum este și Planul de acțiuni ce ține de Acordul de asociere cu UE, cum e Foaia de parcurs, numărul 2 deja. Este și o listă a priorităților ce vine de la Guvern care fac parte din programul de guvernare. Ne-am asumat angajamente și față de cetățenii Republicii Moldova, dar și față de partenerii noștri de dezvoltare. Ar trebui să discutăm chiar și în detaliu pe marginea unor chestiuni, dacă există restanțe și motivele nerealizărilor”, a declarat Andrian Candu.

La rândul său, premierul Pavel Filip a menționat că organizarea unei ședințe comune imediat după vacanța parlamentară este o inițiativă salutabilă.

„Este o practică care și-a dovedit eficiența în trecut. Este foarte bine atunci când ne coordonăm acțiunile. Pornind de la această practică, am reușit să realizăm mai multe obiective decât le-am avut în fața noastră. Îmi pare bine că am reușit să realizăm atunci acel Plan de acțiuni unitar care ne ajută în urmărirea realizării acestor acțiuni”, a precizat Filip.

Urmăriți LIVE ședința comună mai jos:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)