Logo Realitatea.md

(VIDEO) Un complice din dosarul „Grama” solicită procedură simplificată: Nu vreau să aștept 3-4 ani decizia instanței

12 Septembrie 2017, 15:57 // Societate

Un expert - evaluator de produse alimentare în cadrul Departamentului Expertize, Evaluare și Certificare a Camerei de Comerţ şi Industrie a depus astăzi la Judecătoria Buiucani o cerere de examinare a cauzei penale în privința lui în procedură simplificată.

„Suntem la faza ședinței preliminare. Unul din inculpați, care activa în cadrul Camerei de Comerț și Industrie în Departamentul de evaluări, expertiză și certificare, a depus o cerere prin care a solicitat să fie examinată cauza penală în privința lui în procedură simplificată, prevăzută de prevederile art. 364 a Codului de procedură penală. El a recunoscut toate probele, alte probe nu dorește să le administreze în cadrul procesului penal, decât acele acumulate la urmărirea penală. El este învinuit că a primit mită în valoare de până la 5000 lei pentru urgentarea efectuării... În cazul în care instanța va admite cererea acestuia, cauza penală în privința lui se va examina într-o ședință premilinară, se va dezjunga de cauza penală a celorlalți inculpați și restul vor merge să fie examinată cauza lor într-o procedură generală cu audierea martorilor, cu administrarea probelor acumulate la urmărirea penală, dar deja de o altă instanță. Dacă va fi admisă cererea, el va fi ulterior audiat”, a spus procurorul.

Inculpatul nu-și recunoaște vina și a menționat că a depus această cerere pentru că nu vrea să aștepte mult timp decizia instanței.

„Am solicitat procedură simplificată pentru că eu deloc nu am treabă cu acest dosar. Eu doar am făcut un raport de expertiză la Camera de Comerț și Industrie dar ei mă învinuiesc. Eu nu am făcut nimic, pur și simplu am scris concluzia pentru colaboratorii la Institutul de cercetări științifice. Compania aceasta s-a adresat la noi că au primit copaci din Italia, care erau bolnavi. Și în urma expertizei de la fața locului, la indicația lor, eu am scris în concluzie că această livadă trebuie defrișată. Nu este adevărat că am primit mită de 5000 lei. Am solicitat procedură simplificată, pentru că altfel acest dosar va dura 3-4 ani, deoarece este de rezonanță, sunt implicați miniștri, funcționari publici, dar eu sunt pensionar și nu am nimic cu ei”, a declarat inculpatul. 

Realitatea.md amintește că Procuratura Anticorupţie a finalizat la 29 iunie urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acestora în judecată pentru tentativa de înstrăinare a peste 30 de ha de teren din comuna Stăuceni, care aparţineau Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, prin corupere pasivă, corupere activă şi fals în acte publice.

Potrivit actului de învinuire, pe parcursul anilor 2012 – 2016, învinuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a circa 38 de hectare de teren care a aparţinut, cu drept de proprietate, Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură din Chişinău.

Menționăm că în luna martie, Procuratura Anticorupţie a finalizat şi expediat în judecată cauza penală în privinţa a cinci persoane, învinuite în același dosar.

Vezi și:

Boc, boc... CNA la ușă! Care au fost cele mai răsunătoare rețineri din primăvara anului 2017

OFICIAL! Eduard Grama nu mai este ministru. Dodon a semnat DECRETUL de revocare a acestuia (DOC)

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a dezvăluit cine i-ar fi dat mită ministrului Agriculturii, Eduard Grama – VIDEO

Dosarul ”Colegiul de Viticultură” a ajuns pe masa magistraţilor. SCHEMA infracțională care a fost pusă la cale

Fostul secretar general al Consiliului Suprem de Securitate, trimis în judecată în dosarul „terenurilor CNVVC”

Directorul Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură, reţinut de CNA și procurori, în dosarul tentativei de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile