Logo Realitatea.md

UPDATE Anterior BA, astăzi DA. Declarațiile contradictorii pe care le face Consulul Onorific al R. Moldova în Antalya despre vacanța președintelui Dodon (VIDEO,FOTO)

16 Iunie 2017, 15:01 // Politica

UPDATE 16:27 „Mă numesc Diyar. Sunt consul în Antalya şi data trecută prietenul dvs m-a sunat şi m-a întrebat dacă în ultima lună m-am întâlnit cu dl preşedinte Dodon. Am spus că în ultima lună nu, dar am vorbit cu el săptămâna trecută despre consulatul nostru în Antalya. A fost o discuţie oficială. Nu ştiu cine i-a organizat călătoria, noi am avut o întâlnire oficială despre cetăţenii moldoveni din Antalya. Preşedintele nostru l-a invitat în Turcia, nu eu. Dl Dodon a stat în hotelul Spice”, a declarat Diyar Ickale Gultekin pentru ProTV.

Vacanța președintelui Dodon în Turcia continuă să ridice tot mai multe semne de întrebare. După ce Consulul Onorific al R. Moldova în Antalya, Diyar Ickale Gultekin, a afirmat că nu a discutat în ultima săptămână, şi nici măcar în ultima lună cu preşedintele Igor Dodon, și că nu i-a propus nicio ofertă de odihnă pentru familia acestuia, astăzi, 16 iunie, Igor Dodon a făcut publice câteva fotografii în care apare alături de oficialul turc. Ba mai mult, în mesajul de astăzi, șeful statului ține să mulțumească și „președintelui Recep Tayyip Erdogan pentru organizarea excelentă a odihnei și primirea călduroasă”.

„Am venit după familie, care s-a odihnit o săptămână în Antalya. Vreau să mulțumesc președintelui Recep Tayyip Erdogan pentru organizarea excelentă a odihnei și primirea călduroasă. Mulțumiri speciale pentru ospitalitatea prietenoasă care ne-a oferit-o consulul onorific al Republicii Moldova în Antalya, Diar Ichkale Gultekin”, scrie Dodon pe Facebook.

Nu este clar de ce Consulul Onorific al R. Moldova în Antalya, Diyar Ickale Gultekin, a declarat telefonic anterior precum că nu ar fi discutat cu președintele Igor Dodon și nici nu i-ar fi făcut vreo ofertă de vacanță (vezi înregistrarea audio mai jos), ca ulterior să apară în imagini alături de președintele moldovean.

Sursă video: ZDG

Realitatea.md amintește că totul a pornit de la o postare a președintelui Dodon pe pagina sa de Facebook în care spune că-și duce familia la odihnă în Antalya, după care se întoarce în Republica Moldova.

Ziarul de Gardă a încercat să investigheze vacanța președintelui și a aflat că Igor Dodon a ales un hotel de lux care poartă denumirea Maxx Royal. Despre acest lucru l-a comunicat chiar reprezentanta „Damla TUR”, agenția prin care a plecat Dodon în turcia. Tot ei scriau pe atunci pe Facebook că: „Președintele Dodon a ales Antalya pentru odihna familiei sale”.

Întors din Antalya, Dodon s-a arătat vădit deranjat de faptul că presa a scris despre vacanța de lux pe care ar fi avut-o în Turcia. Șeful Statului a ținut să infirme toate zvonurile, chiar și confirmările agenției Damla Tur precum că ar fi fost cazat într-un hotel de lux.

Citește și:

Igor Dodon, într-o vacanță luxoasă de mii de euro în Turcia?! Agenția turistică confirmă, Președinția neagă informația (FOTO)

(VIDEO) Dodon infirmă informațiile despre vacanța sa din Antalya. Ce spune președintele

Igor Dodon a fost prins cu minciuna?! Ce spune „consulul R. Moldova în Antalya” despre vacanța familiei Dodon în Turcia


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)