Logo Realitatea.md

5 Sfaturi de la echipa Imperial Dent pentru o dantură perfectă – simplu și eficient (P)

05 Noiembrie 2018, 13:45 // Societate

Vizita la un medic stomatolog este o sarcină mult prea delicată pentru mulți dintre noi. Deși unele frici înrădăcinate în subconștientul oamenilor nu mai au o bază reală de câteva decenii, vizitele la stomatolog sunt, de obicei, forțate de circumstanțe. Mulți se lasă convinși doar de situațiile extreme sau de specialiști cu adevărat buni, verificați în timp și recomandați de cei din jur.

Cu toate acestea, să găsești un expert în stomatologie în Chișinău poate fi mult mai ușor, decât în alte părți ale republicii. Ascultând sfaturile unui profesionist cu experiență, sănătatea orală poate fi menținută fără mari eforturi sau cheltuieli. Un exemplu excelent este clinica stomatologică Imperial Dent, experții căreia sunt mereu alături de vizitatori, cu sfaturi utile pentru a menține zâmbetul frumos și sănătos.

Iar dacă adesea îți pui întrebarea:

Cum e posibil să ai mereu un zâmbet sclipitor și cum să-ți menții sănătatea danturii?

Echipa de profesioniști a clinicii Imperial Dent vine cu 5 sfaturi utile de îngrijire a danturii: 

Pentru a preveni îngălbenirea dinților, este recomandată curățirea regulată cu periuța de dinți și o pastă potrivită, timp de cel puțin trei minute după fiecare masă (de trei ori pe zi), utilizând de asemenea, și ața dentară sau periuțe interdentale pentru a curăța spațiile dintre dinți. O soluție excelentă pentru a monitoriza eficient timpul petrecut asupra procedurii este piesa preferată – dacă durează mai mult de trei minute, e chiar mai bine! 

La fiecare spălare, pe lângă cele trei minute obligatorii, dinții trebuie curățați mai întâi cu mișcări orizontale lejere, apoi cu mișcări verticale, procedura se face dinspre gingii spre vârful dintelui, după care finalizăm cu mișcări rotative.  Preferabil este să te speli pe dinți după fiecare masă sau cel puțin de 2 ori în zi, să folosești ața dentară și apa de gură. 

Este foarte important să nu ratezi vizitele preventive, care trebuie să fie regulate, la un medic stomatolog de încredere,la fiecare 6 luni. Controalele dentare regulate sunt una dintre cele mai eficiente metode de a-ți menține dinții frumoși și sănătoși. Medicul dentist poate să curețe dinții mai bine decât periuța de dinți, să prevină din timp apariția cariilor, gingivitei și acumularea plăcii.

Un moment foarte important în menținerea danturii sănătoase este evitarea consumului de produse cu conținut sporit de glucide. Un control periodic la fiecare 6 luni pune în evidență cavitățile incipiente, dar dieta echilibrată este extrem de importantă.

De asemenea, este bine să cunoști că unii coloranți, precum ceaiul, vinul roșu sau cafeaua pot schimba culoarea dinților. Pastele de dinți pentru albire au efecte mai puțin rapide sau impresionante, dar au avantajul de a elimina depunerile superficiale de pe smalțul dinților. O pastă de dinți bine aleasă e importantă pentru igiena orală corectă.

În încheiere este important să practicăm:

  • Curățirea danturii regulat (preferabil după fiecare masă)
  • Curățirea cu mișcări verticale, orizontale și rotative
  • Vizitele regulate (la fiecare 6 luni) la un doctor stomatolog
  • Evitarea consumului de produse nocive pentru dantură
  • Folosirea zilnică a apei de gură, aței dentare și o pastă de dinți bine aleasă.

Ai grijă de zâmbetul tău și împrietenește-te cu stomatologul tău!

(P)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile