Logo Realitatea.md

50.000 de euro pentru a ”rezolva” cazul. Suspectul în dosarul cu metale prețioase și diamante, reținut din nou

21 Aprilie 2017, 19:27 // Societate
Principalul învinuit în dosarele pornite, în luna martie curent, pentru contrabandă cu metale prețioase şi diamante în sumă de 70 de milioane de lei a fost reținut din nou de către ofițerii CNA. De această dată, bărbatul a încercat să mituiască doi polițiști din Bălţi cu scopul de a mușamaliza cazul.
 

Foto: deschide.md
Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore de către ofițerii CNA, iar cauza se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție. Cazul a ajuns în vizorul Centrului după ce a fost depus un denunț prin care polițiștii anunțau că un figurant pe mai multe dosare încearcă să-i corupă cu scopul de a mușamaliza cazul.
 
Denunțătorii au mai spus că bărbatul le-ar fi propus 50.000 de euro pentru a nu efectua acţiuni pe dosarele menționate. 
 
Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, reţinerea suspectului în flagrant, în momentul tentativei de mituire a polițiștilor, a fost posibilă cu sprijinul Inspectoratului general al Politiei. 
 
"Acum se întreprind acțiuni de urmărire penală, se examinează bancnotele transmise, iar în cele ce urmează vom decide dacă înaintăm sau nu demersul privind aplicarea măsurii preventive. Vă mai pot spune că realizarea acestei operațiuni a fost posibilă datorită colaborării dintre ofițerii IGP, ofițerii CNA, procurorii anticorupție şi procurorii de la procuratura municipală, oficiul Buiucani", a menționat Viorel Morari, potrivit deschide.md.
 
În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere activă, iar dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă pâna la 6 ani de închisoare.
 
Realitatea.md amintește că directorul unei rețele de magazine cu metale prețioase și diamante amplasate în Chișinău și Bălți a fost reținut, anterior, pentru 72 de ore, fiind cercetat pentru evaziune fiscală, după ce ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP și procurorii din cadrul Procuraturii Buiucani au efectuat, pe data de 1 martie, 17 percheziții. 

Oamenii legii au investigat activitatea rețelei de magazine timp de șase luni, identificând cinci persoane cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, suspectați de evaziune fiscală, contrabandă cu articole din metale prețioase și diamante. Activitatea acestora era gestionată de administratorul rețelei de magazine.

În urma perchezițiilor, au fost depistate 52 kilograme de metale prețioase în valoare de 70 milioane de lei. Acestea erau importate prin contrabandă din Ucraina prin Transnistria și zona de nord a Republicii Moldova.

Vezi şi:

PERCHEZIȚII în Chișinău și Bălți! Directorul unei rețele de magazine cu metale prețioase și diamante, ARESTAT - VIDEO

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5526 -1.2869%
USD USD 16.8289 0.4638%
RUB RUB 0.2657 -1.3368%
RON RON 4.1904 -1.2769%
UAH UAH 0.6394 0.0783%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile