Logo Realitatea.md

50.000 de euro pentru a ”rezolva” cazul. Suspectul în dosarul cu metale prețioase și diamante, reținut din nou

21 Aprilie 2017, 19:27 // Societate
Principalul învinuit în dosarele pornite, în luna martie curent, pentru contrabandă cu metale prețioase şi diamante în sumă de 70 de milioane de lei a fost reținut din nou de către ofițerii CNA. De această dată, bărbatul a încercat să mituiască doi polițiști din Bălţi cu scopul de a mușamaliza cazul.
 

Foto: deschide.md
Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore de către ofițerii CNA, iar cauza se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție. Cazul a ajuns în vizorul Centrului după ce a fost depus un denunț prin care polițiștii anunțau că un figurant pe mai multe dosare încearcă să-i corupă cu scopul de a mușamaliza cazul.
 
Denunțătorii au mai spus că bărbatul le-ar fi propus 50.000 de euro pentru a nu efectua acţiuni pe dosarele menționate. 
 
Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, reţinerea suspectului în flagrant, în momentul tentativei de mituire a polițiștilor, a fost posibilă cu sprijinul Inspectoratului general al Politiei. 
 
"Acum se întreprind acțiuni de urmărire penală, se examinează bancnotele transmise, iar în cele ce urmează vom decide dacă înaintăm sau nu demersul privind aplicarea măsurii preventive. Vă mai pot spune că realizarea acestei operațiuni a fost posibilă datorită colaborării dintre ofițerii IGP, ofițerii CNA, procurorii anticorupție şi procurorii de la procuratura municipală, oficiul Buiucani", a menționat Viorel Morari, potrivit deschide.md.
 
În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere activă, iar dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă pâna la 6 ani de închisoare.
 
Realitatea.md amintește că directorul unei rețele de magazine cu metale prețioase și diamante amplasate în Chișinău și Bălți a fost reținut, anterior, pentru 72 de ore, fiind cercetat pentru evaziune fiscală, după ce ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP și procurorii din cadrul Procuraturii Buiucani au efectuat, pe data de 1 martie, 17 percheziții. 

Oamenii legii au investigat activitatea rețelei de magazine timp de șase luni, identificând cinci persoane cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, suspectați de evaziune fiscală, contrabandă cu articole din metale prețioase și diamante. Activitatea acestora era gestionată de administratorul rețelei de magazine.

În urma perchezițiilor, au fost depistate 52 kilograme de metale prețioase în valoare de 70 milioane de lei. Acestea erau importate prin contrabandă din Ucraina prin Transnistria și zona de nord a Republicii Moldova.

Vezi şi:

PERCHEZIȚII în Chișinău și Bălți! Directorul unei rețele de magazine cu metale prețioase și diamante, ARESTAT - VIDEO

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)