Logo Realitatea.md

A fost destructurată o grupare condusă din pușcărie! Era specializată în trafic de droguri (VIDEO)

05 Noiembrie 2018, 12:57 // Societate

O grupare infracțională specializată în organizarea schemelor de transportare și comercializare a drogurilor în cantități deosebit de mari a fost desctructurată de către ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Este vorba, în special, de heroina și marijuana. Activitatea era coordonată din Penitenciarul nr. 1 Taraclia și Penitenciarul nr. 5 Cahul. Membrii grupării - cinci bărbați, printre care si doi condamnați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 38 de ani - au fost monitorizați timp de un an.  

Astfel, s-a stabilit că persoanele condamnate coordonau activitatea infracțională prin intermediul telefoanelor mobile pe care le dețineau ilegal. O parte din bani destinați pentru procurarea drogurilor erau transferați pe contul de telefonie mobilă a acestora. 

Aceștia comunicau intermediarilor despre cantitatea de droguri ce urma să o pregătească și ce bani să încaseze de la cumpărător. Transmiterea drogurilor și primirea banilor se efectua din mână în mână, fapt care a fost fixat de oamenii legii.

Ofiţerii de investigaţii au creat ambuscade în vederea reţinerii în flagrant delict, iar la 1 noiembrie 2018, au fost localizați și reținuți ceilalți trei suspecți aflați la libertate, în timpul comercializării drogurilor.

În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, droguri, utilaje artizanale de consumare a drogurilor, mijloace bănești obținute în urma comiterii infracțiunii.

Urmează să le fie intentată învinuirea. Dacă vinovăția suspecților va fi dovedită, ei riscă pedeapsă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.0000%
USD USD 18.0329 0.0000%
RUB RUB 0.2785 0.0000%
RON RON 4.2187 0.0000%
UAH UAH 0.6843 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile