Logo Realitatea.md

A fost lansată campania "Moldova, Europa". Ce activităţi vor avea loc în toată republica (FOTO & VIDEO)

03 Iulie 2014, 13:42 // Societate

Moldovenii din toate regiunile ţării vor fi informaţi în perioada iulie-septembrie despre procesul de integrare europeană şi despre conţinutul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Asta, deoarece datele statistice au arătat că peste 60 la sută din populaţia ţării este slab informată la acest capitol. În acest sens, Fundaţia "Soros-Moldova" a lansat campania "Moldova, Europa".

Foto: albbasarabean.ro

Potrivit directorului executiv al Fundaţiei "Soros-Moldova", Victor Ursu, obiectivul campaniei este de a oferi publicului moldovean informaţie într-un mod accesibil şi de a explica beneficiile şi riscurile integrării europene. Publicul-ţintă al acestei campanii îl reprezintă locuitorii de la sate şi vorbitorii de limbă rusă.

"Nu va fi o campanie politică. Prin urmare, nu vom promova partidele politice. Va fi o campanie pozitivă", a precizat Victor Ursu.

Campania de informare "Moldova, Europa" va include două componente. În prima parte, va fi desfăşurată o amplă campanie de promovare în mass-media. Astfel, vor fi elaborate şi distribuite 11 spoturi TV şi cinci spoturi radio, reportaje video şi 10 filere de informare. Două spoturi video sunt deja difuzate de mai multe posturi TV. 

Mai mult, directorul agenţiei de PR şi Publicitate care se ocupă de această campanie, Sergiu Prodan, a relatat că vor fi distribuite benzi cu însemnele UE care vor servi drept alternative ale panglicii Sfântului Gheorghe, eliberate circa 800.000 de carduri poştale. De asemenea, în centrele raionale vor fi amplasate panouri publicitare cu mesaje personalizate ce reflectă teme legate de UE, iar în luna septembrie va fi realizată o piesă muzicală însoţită de un videoclip.

Cea de-a doua componentă va include activităţi în regiunile rurale, inclusiv în Găgăuzia. Astfel, primarii celor 32 de raioane din ţară vor fi informaţi privind integrarea europeană şi Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Totodată, în 12 localităţi ale ţării vor fi expuse caricaturi care vor reflecta realitatea comparată din Uniunea Europeană cu cea din Moldova. În alte 70 de localităţi din opt raioane, mai mulţi voluntari le vor explica doritorilor procesul de asociere europeană.

Campania "Moldova, Europa" este susţinută financiar de Fundaţiile pentru o Societate Deschisă. Pentru desfăşurarea ei se vor cheltui peste 600.000 de dolari.

.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile