Logo Realitatea.md

A fost lansată o platformă pentru tinerii din întreaga țară, care vor să-și dezvolte o afacere (VIDEO)

16 Mai 2018, 17:28 // Tech

Tinerii din Republica Moldova, care au idei de afaceri vor avea posibilitatea să beneficieze de sfaturi, programe și cursuri speciale în dezvoltarea și expunerea în practică a ideilor prin intermediul primei platforme de învățare în domeniul antreprenorial de la noi din țară – UpFactory (www.upfactory.co).

Foto Simbol: wall-street.ro

UpFactory este o platformă dezvoltată de către Dreamups cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul Programului de Granturi 2017, pentru organizațiile de tineret. Această platformă oferă șanse egale tinerilor să testeze ideile de afaceri, indiferent de zona geografică și le va permite să-și extindă afacerea la nivel global. Astfel, timp de 3 luni tânărul beneficiar va avea posibilitatea de a dezvolta și testa idea de afacere, executând sarcinile din cadrul platformei și primind cu regularitate feedback de la rețeaua de mentori, experți, dar și de la alți membri ai comunității.

Sarcinile de pe platforma UpFactory asupra cărora participantul trebuie să lucreze, sunt divizate in 11 blocuri vitale pentru lansarea unei afaceri: ideea, piața, clienții, strategia de branding, modelul de business, echipa, produsul,  partea legală, strategia de marketing, strategia de vânzări și bootstrappingul.

Fiecare bloc conține câte 7-10 sarcini care trebuie efectuate într-o perioada determinată de timp ce variază de la 24 la 48 ore în dependență de complexitatea acestora.

După completarea fiecărei sarcini, acestea sunt expediate spre feedback, inițial, mentorilor Dreamups, Feedbackul va constă dintr-o analiză consistentă și argumentată, bazată pe critica și/sau aprecierea efectuării blocului de sarcini. Totodată rezultatul se va evalua cu o nota de la 1 la 5. Un aspect foarte important este, de asemenea, disponibilitatea resurselor organizate pentru fiecare bloc și sarcini tematice din cadrul platformei. Mai mult ca atât, UpFactory va fi dotată cu noi funcții tehnice pentru a răspunde necesităților de instruire a tinerilor.

Reprezentantul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Carina Ene, prezentă la eveniment, a menționat că una dintre prioritățile pentru domeniul de tineret este crearea și dezvoltarea de oportunități economice pentru tineri, iar inițierea și dezvoltare de afaceri în rândul tinerilor servește drept soluție pentru această prioritate. „Ne propunem ca până în 2020 cel puțin 30% dintre tinerii din Republica Moldova sa fie abilitați economic. Acest proiect implementat de către Dreamups, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Programului de Granturi 2017, este unul dintre exemplele de succes și unul dintre produsele ce ne va ajuta să ne îndeplinim acest obiectiv”, a afirmat Ene.

La rândul său, fondatorul Dreamups, Dumitru Slonovschi, a declarat că până acum, Dreamups era limitat și livra programe doar pentru tinerii din municipiul Chișinău, însă o dată cu lansarea platformei UpFactory orice tânăr, din orice zonă geografică cu o idee de afacere va putea accesa platforma și va putea beneficia de facilitățile oferite de către aceasta. „Din experiențele anterioare, noi știm cât e de greu să lansezi o afacere, însă UpFactory vine să ușureze acest proces și timp de 3 luni să ghideze tinerii pas cu pas, să le ofere suport, acces la mentori și la o comunitate de tineri antreprenori, precum și acces la seturi de activități ce vor încuraja execuția ideilor de afaceri”, a spus fondatorul platformei.

Implementarea cu succes a proiectului va genera rezultate durabile pentru întreaga comunitate de antreprenori din Republica Moldova, dar și pentru ecosistemul antreprenorial local și internațional.

Citeste tot despre: afaceri, platformă, tineri, updreams, UPFactory
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5946 -0.7205%
USD USD 17.1423 0.1472%
RUB RUB 0.2555 -0.0391%
RON RON 4.1855 -0.8034%
UAH UAH 0.6088 -0.0657%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile