Logo Realitatea.md

A fost stabilită data exactă când vor fi eliminate tarifele de roaming în Uniunea Europeană

02 Februarie 2017, 15:31 // Tech

Se dezbate de câțiva ani eliminarea tarifelor de roaming în Uniunea Europeanaă, dar visul va deveni realitate la mijlocul acestui an. În această vară se va implementa ultima parte a proiectului respectiv. Conform ultimelor declarații ale oficialilor Comisiei Europene, tarifele de roaming ar trebui reduse la zero începând cu 15 iunie. 

Foto: Playtech

Această promisiune a fost făcută după ce decizia a fost votată de reprezentanții celor 28 de state membre în Parlamentul Europei. „Aceasta a fost ultima piesă din puzzle. Din 15 iunie, europenii vor putea călători în Uniunea Europeană fără taxe de roaming.” Andrus Ansip, vicepreședintele Comisiei Europene s-a arătat foarte încântat în privința modului în care a evoluat proiectul în ultimii ani, transmite Playtech.

Înainte de materializarea acestui vis pentru cei mai mulți dintre noi, va mai fi necesară o singură formalitate. Aceasta din urmă va implica un alt vot din partea Parlamentului Europei și Consiliului Europei pe marginea înțelegerii. Analiștii sunt de părere că un vot de blam împotriva punerii în aplicarea a proiectului este imposibil.

Serviciul intitulat roaming precum acasă va intra în funcțiune începând cu 15 iunie. Toate detaliile referitoare la acest proiect au fost deja publicate într-un document oficial accesibil online. În acel material se menționează tarifele maxime pentru apeluri de tip voce, mesaje text și trafic de date. Se detaliază și faptul că cei care vor depăși limitele de trafic de date incluse în abonament nu vor fi nevoiți să achite taxe umplute artificial. Ca urmare, întregul concept de roaming în Uniunea Europeană va fi redus la zero, iar asta e cel mai important.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile