Logo Realitatea.md

A întrebat-o dacă este „el sau ea” și a lovit-o cu pumnul în față! O angajată a Centrului Genderdoc-M, agresată de un bărbat din Ungheni

18 Aprilie 2017, 21:06 // Societate

O angajată a Centrului Genderdoc-M, organizație non-guvernamentală care promovează drepturile comunității LGBT, a fost agresată fizic, pe data de 17 aprilie curent, de către un bărbat în stare de ebrietate pe motivul expresiei de gen.

Individul s-a apropiat de ea, a întrebat-o dacă „este el sau ea” și a lovit-o cu pumnul peste față, după care persoana a căzut jos și s-a ales cu o comoție cerebrală. La locul săvârșirii incidentului, a fost chemată echipa de poliție care a întocmit un proces verbal. 

În acest sens, Centrul Genderdoc-M își exprimă îngrijorarea față de actul de violență care a avut loc, menționând că acesta nu este primul sau singurul caz de infracțiune motivată de ură, înregistrat de către organizație.

„Numai în 2016 organizația a documentat 15 incidente și crime bazate pe homofobie și transfobie. Suntem încrezuți că există mult mai multe cazuri de acest gen, dar nu toate victimele se adresează pentru protecție și sprijin organizției și cu atât mai mult forțelor de ordine. Din păcate, nici aceasta, nici alte astfel de infracțiuni nu sunt tratate ca infracțiuni motivate de ură din cauza absenței legislației menită să pedepsească și să prevină asemenea acte de violență”, se arată în declarația publică a Centrului.

Totodată, organizația îndeamnă Parlamentul Republicii Moldova să adopte în mod urgent proiectul de lege de modificare a Codului penal și a Codului contravențional privind infracțiunile motivate de prejudecată, dispreț sau ură), care timp de aproape un an se află în proces de aprobare de către legiuitorii statului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.0000%
USD USD 17.5802 0.0000%
RUB RUB 0.2745 0.0000%
RON RON 4.0546 0.0000%
UAH UAH 0.7255 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile