Logo Realitatea.md

A întrebat-o dacă este „el sau ea” și a lovit-o cu pumnul în față! O angajată a Centrului Genderdoc-M, agresată de un bărbat din Ungheni

18 Aprilie 2017, 21:06 // Societate

O angajată a Centrului Genderdoc-M, organizație non-guvernamentală care promovează drepturile comunității LGBT, a fost agresată fizic, pe data de 17 aprilie curent, de către un bărbat în stare de ebrietate pe motivul expresiei de gen.

Individul s-a apropiat de ea, a întrebat-o dacă „este el sau ea” și a lovit-o cu pumnul peste față, după care persoana a căzut jos și s-a ales cu o comoție cerebrală. La locul săvârșirii incidentului, a fost chemată echipa de poliție care a întocmit un proces verbal. 

În acest sens, Centrul Genderdoc-M își exprimă îngrijorarea față de actul de violență care a avut loc, menționând că acesta nu este primul sau singurul caz de infracțiune motivată de ură, înregistrat de către organizație.

„Numai în 2016 organizația a documentat 15 incidente și crime bazate pe homofobie și transfobie. Suntem încrezuți că există mult mai multe cazuri de acest gen, dar nu toate victimele se adresează pentru protecție și sprijin organizției și cu atât mai mult forțelor de ordine. Din păcate, nici aceasta, nici alte astfel de infracțiuni nu sunt tratate ca infracțiuni motivate de ură din cauza absenței legislației menită să pedepsească și să prevină asemenea acte de violență”, se arată în declarația publică a Centrului.

Totodată, organizația îndeamnă Parlamentul Republicii Moldova să adopte în mod urgent proiectul de lege de modificare a Codului penal și a Codului contravențional privind infracțiunile motivate de prejudecată, dispreț sau ură), care timp de aproape un an se află în proces de aprobare de către legiuitorii statului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)