Logo Realitatea.md

A mers seara la furat struguri, dar până dimineața a chemat poliția. Isprava unui bărbat din Glodeni!

13 Octombrie 2017, 12:31 // Societate

Un bărbat de 41 de ani, domiciliat în raionul Glodeni, a devenit suspect, după ce în dimineața zilei de 12 octombrie curent, a alertat poliția locală, precum că i-ar fi fost sustras automobilul parcat în preajma casei sale.

Acesta a declarat că a parcat seara automobilul în fața gospodăriei sale, lăsând cheile în automobil, iar spre dimineață a observat că lipsește.

Ulterior, în urma investigațiilor efectuate, forțele de ordine au depistat automobilul, la marginea satului Movileni, raionul Glodeni, fiind solicitat și ajutorul angajaţilor Sectorului poliţiei de frontieră „Valea Rusului”, care au implicat câinele de serviciu.

Astfel, patrupedul, luând urma de la locul depistării automobilului, a mers până la gospodăria proprietarului automobilului.

În urma documentării cazului, s-a stabilit faptul că proprietarul, împreună cu vecinul său de 17 ani, în seara zilei de 11 octombrie 2017, au plecat la viile din apropierea satului Viişoara, raionul Glodeni de unde au sustras struguri.

În timp ce aceştia culegeau strugurii, au fost observați de doi locuitori ai satului Viişoara, care păzeau viile personale, iar la observaţiile acestora, aceștia au urcat în automobil, deplasându-se spre domiciliu. Ajungând la marginea satului Movileni și conştientizând faptul că automobilul său a fost văzut la locul furtului de struguri, au hotărât să declare că mașina a fost furată de persoane necunoscute, abandonând-o.

În urma percheziției efectuate în automobil și remorcă, au fost depistate urme de struguri, stabilindu-se că suspecții au aruncat fructele furate.

Fiind audiat de poliție, bărbatul a recunoscut că a înscenat răpirea automobilului şi că a furat struguri. Pe acest caz a fost inițiată o cauză contravențională, în baza art. 342 Cod Contravențional al RM.

Conform legislației, persoanele culpabile de ”Chemarea intenţionat falsă a serviciilor specializate” se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei. Actualmente, pe faptul furtului de struguri este pornită o altă cauză penală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 0.0000%
USD USD 16.6631 0.0000%
RUB RUB 0.2622 0.0000%
RON RON 4.1508 0.0000%
UAH UAH 0.6307 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile