Logo Realitatea.md

A venit rândul gheretelor din parcul Valea Trandafirilor! Primarul interimar a dispus evacuarea benevolă a acestora timp de 3 zile

10 Aprilie 2018, 16:25 // Societate

Pe parcursul acestei luni vor fi evacuate și unitățile de comerț stradal din parcul Valea Trandafirilor, din sectorul Botanica. Astfel, potrivit unei dispoziții a primarului interimar Silvia Radu, agenții economici care dețin gherete, tonete, frigidere sau alte instalații de comerț în acest parc, trebuie să le evacueze benevol până pe 13 aprilie. Dacă antreprenorii nu se vor conforma, instalațiile de comerț vor fi scoase forțat, până pe 25 aprilie.

Foto simbol

De asemenea, potrivit Primăriei, vor fi demontate toate foişoarele din lemn amplasate în mod neautorizat în parc de către un agent economic în parcul „Valea Trandafirilor”. 

În acelaşi timp, s-a interzis eliberarea schemelor de amplasare şi notificarea activităţii comerciale şi prestări servicii de orice gen pe teritoriul zonei de odihnă şi agrement din parcul „Valea Trandafirilor”, până la elaborarea concepţiei privind amplasarea unităţilor de comerţ ambulant pentru zonele de odihnă şi agrement din sectorul Botanica. 

Concomitent, subdiviziunile Primăriei Chişinău vor începe lucrările de amenajare a parcului. Vor fi restabilite suprafeţele de gazon şi vor fi plantaţi arbori şi arbuşti. În parc urmează a fi restabilit iluminatul public şi reparate căile de acces, iar dispozitivele din parcul de distracţie pentru copii din str. Trandafirilor vor fi reparate şi testate tehnic. 

Amintim că, anterior unitățile de comerț ambulant au fost evacuate din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt și din Parcul Afgan. 

Vezi și:

Skatepark modern, în Parcul Valea Trandafirilor. Cum va arăta complexul sportiv (FOTO)

Aleile din parcurile Valea Trandafirilor și La izvor din capitală vor fi reparate și vor fi marcate piste pentru bicicliști

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.9105 -0.0787%
USD USD 16.6386 0.2736%
RUB RUB 0.2482 -0.1207%
RON RON 4.0576 -0.1403%
UAH UAH 0.5989 -1.0083%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile