Logo Realitatea.md

A vrut să-și salveze prietenul, dar s-au înecat amândoi! Moartea tragică a celor doi moldoveni găsiți plutind pe râul Prut

08 August 2017, 19:21 // Societate

Tinerii găsiți plutind pe râul Prut, acum câteva zile, de către autoritățile din România sunt originari din raionul Ungheni, Republica Moldova. Cei doi aveau vârsta de 21 și 22 de ani și erau locuitori ai satelor Boghenii Noi și Măgurele, scrie publicația locală „Expresul”.

Două corpuri neînsuflețite au fost găsite plutind pe râul Prut

Foto simbol: Ironicblonde

Potrivit lui Ion Borș, specialist în cadrul Serviciului protecție civilă al Direcției Situații Excepționale Ungheni, tinerii s-ar fi scăldat într-un loc interzis.

„Toți cunoșteau că acolo a fost extras nisip cu ceva timp în urmă, este un loc vizibil interzis. Echipa de salvare a Direcției Situații Excepționale fost alertată de către un tânăr  care a fost martor la toată această tragedie. Dânsul ne-a povestit că în apă s-ar fi format un vârtej, care l-a luat pe primul băiat. Celălalt a încercat să-l salveze, dar și pe el l-a înghițit apa. Tânărul a realizat că nimeni nu-i mai poate salva, era prea mare vârtejul”, a explicat acesta.

În acea zi, scafandrierii au efectuat toate măsurile de căutare, dar fără niciun rezultat. „Nu au fost găsiți vineri, am continuat să-i căutăm și sâmbătă, dar nu am reușit să-i găsim. Abia pe 6 august corpurile lor neînsuflețite au fost găsite pe celălalt mal al Prutului, de către Poliția de Frontieră a României. În dimineața zilei de 7 august, părinții celor doi tineri au mers la Iași pentru a-i identifica”, a mai spus Ion Borș.

Fiind întrebat dacă era undeva indicat că scăldatul este interzis în acea zonă, specialistul a precizat că de-a lungul Prutului sunt locuri special amenajate pentru scăldat, iar unde nu există un așa loc, scăldatul este interzis.

Realitatea.md amintește că, actualmente, corpurile neînsuflețite urmează să fie repatriate în Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0000%
USD USD 17.4778 0.0000%
RUB RUB 0.2737 0.0000%
RON RON 4.0577 0.0000%
UAH UAH 0.7329 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile