Logo Realitatea.md

Acasă de Crăciun! Mult așteptatul brad de circa 20 de metri a ajuns în capitală (FOTO, VIDEO)

08 Decembrie 2018, 17:56 // Life

Călăreții i-au ghidat calea, Moș Crăciunii l-au supravegheat, iar muzica de paradă a creat atmosfera de sărbătoare! De o astfel de ceremonie de primire a avut parte cel mai important „actor” al Târgului de Crăciun – bradul, care a ajuns deja la Chișinău.

Evenimentul de o asemenea amploare, care dă oficial startul sărbătorilor de iarnă, este singurul de acest gen organizat în țara noastră și s-a desfășurat ca în marile capitale ale lumii.

În drum spre Târgul de Crăciun, întreaga suită care a însoțit pomul festiv - 6 călăreți ai Plutonului de cavalerie al Inspectoratului Național de Patrulare din cadrul IGP și 11 Moș Crăciuni, a traversat centrul capitalei pe fundalul celebrelor melodii dedicate sărbătorilor de iarnă, interpretate de fanfara trupelor de carabinieri a MAI.

Ceremonia a fost un bun prilej pentru sute de curioși care s-au oprit din drum ca să admire și să facă fotografii cu cel mai important brad din țară.

În fața Guvernului, pomul a fost întâmpinat de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, care a primit certificatul de donație din partea Guvernului României. Documentul a fost înmânat de Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

„Astăzi, povestea de Crăciun începe să aibă contur pentru a doua oară. Se știe că orice poveste de Crăciun începe, în primul rând, de la brad, de aceea, permiteți-mi să vă transmit acest certificat. Actul prevede că pomul, care ne va înfrumuseța Târgul de Crăciun, este un cadou din partea Guvernului României către Guvernul Republicii Moldova și către Dumneavoastră, care ați fost inițiatorul acestei minuntate idei”, a declarat Monica Babuc, ministra Educației, Culturii și Cercetării.

În același timp, Pavel Filip, premierul Republicii Moldova, a spus că: „Ceremonii de întâmpinare a bradului de Crăciun au loc în multe capitale ale lumii și sunt evenimente extrem de frumoase. Faptul că și în Republica Moldova are loc o astfel de manifestație este o demonstrație că ne aliniem capitalelor europene.

Îmi pare bine că pentru al doilea an consecutiv, Pomul de Crăciun este oferit cu multă generozitate de către prietenii și colegii noștri din România – încă un element care arată cât de strâns este legată Republica Moldova de România. Vorbeam în cadrul ședințelor comune despre consolidarea acestei legături pe care vrem s-o realizăm prin intermediul proiectelor comune. Iată încă un proiect realizat care aduce mult pozitivism, voie bună și vine să ne facă  această sărbătoare de Crăciun mai frumoasă”.

Ieri, bradul a ajuns la vamă, fiind transmis de Gheorghe Popa, secretar de Stat al Ministerului Culturii și Identității Naționale din România. La punctul de trece a frontierei moldo-române, coniferul a fost întâlnit de Igor Șarov, secretar general de stat din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM, care a avut grijă ca Pomul de Crăciun să ajungă în siguranță în Capitală.

Cel mai important actor al Târgului de Crăciun - bradul - a fost adus tocmai din munții Bucovinei și este oferit în dar de Executivul de la București, în anul în care este marcat centenarul Marii Uniri. Bradul festiv, care va înfrumuseța timp de o lună cel mai frumos eveniment al iernii, este singurul conifer din Moldova care s-a bucurat de o asemenea primire călduroasă.

Pomul de Crăciun are o înălțime de aproximativ 20 de metri și va fi împodobit cu sute de figurine și 46 de mii de LED-uri, care vor lumina pe timp de noapte, astfel va fi asigurată atmosfera magică de sărbători la Târgul de Crăciun și în acest an.

Cea de-a doua ediție a Târgului de Crăciun va avea loc în perioada 15 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019, pe strada 31 august 1989, în perimetrul străzilor A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

Citeste tot despre: acasă de crăciun, brad, sărbătoare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile