Logo Realitatea.md

Accident de groază în apropiere de Băcioi. Cinci morți în urma ciocnirii frontale dintre un BMW de curse și un microbuz (Foto/Video)

26 Iulie 2015, 09:51 // Societate

Cinci persoane au decedat noaptea trecută în urma unui accident produs pe traseul M3 „Chișinău-Cimișlia” în apropierea comunei Băcioi din suburbia capitalei. Potrivit martorilor, un BMW, care participa la curse nocturne, organizate ilegal, s-a ciocnit frontal cu un microbuz. Totodată, trei persoane au fost transportate de urgență la spital. Momentul impactului a fost surprins cu telefonul mobil.

 
foto: martor ocular

Potrivit imaginilor video, totul s-ar fi întâmplat atunci când două mașini așteptau la start pentru a participa la cursă. Șoferul BMW-ului, una dintre mașinile implicate în accident, a intrat pe contrasens, a trecut cu viteză pe lângă cele două mașini care așteptau startul și a intrat violent într-un microbuz.

În urma impactului, cele două vehicule s-au transfomat într-un morman de fiare, iar cel puțin patru persoane și-au pierdut viața.

La fața locului au intervenit echipele de urgență ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. Potrivit SPCSE, cele patru persoane decedate din BMW sunt două femei și doi bărbați, dintre care și șoferul, cu vârste de 30, 38 și 46 de ani, o persoană fiind încă neidentificată. Tot neidentificat este și bărbatul rămas în viață. Din microbuzul marfar, șoferul, de 38 de ani a decedat, iar pasagerii, doi bărbați de 28 și 32 ani au fost internați.

Trei echipe ale Serviciului Situații Excepționale au intervenit în teren. În paralel echipele au efectuat lucrări de deconectare a echipamentului electric al celor două mașini, pentru a preveni izbucnirea unui incendiu și au acționat pentru descarcerarea a șase persoane blocate între fiare. Operațiunea pompierilor s-a încheiat cu tractarea automobilelor și spălarea combustibilului de pe traseu.

Toate circumstanțele accidentului urmează să fie investigate de către organele de drept.

Foto: Martor ocular

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0693 -0.2282%
USD USD 18.3389 0.9246%
RUB RUB 0.2328 2.3297%
RON RON 4.1569 -0.2136%
UAH UAH 0.6624 2.3328%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile