Logo Realitatea.md

Accident TERIFIANT la Londra! Șapte morți și 50 de răniți, după ce un tramvai s-a răsturnat

09 Noiembrie 2016, 23:41 // În lume

Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața, iar peste 50 au fost rănite după ce un tramvai a deraiat miercuri dimineață în Croydon, o suburbie din sudul Londrei, a anunțat poliția britanică, informează Agerpres.ro.

Foto: timisoarastiri.ro

"Putem confirma moartea a cel puțin șapte persoane", a informat poliția transporturilor la sfârșitul după-amiezii după un prim bilanț cu cinci morți.

Poliția a adăugat că un bărbat în vârstă de 42 de ani, "suspectat de omor prin imprudență", a fost reținut și încarcerat. Potrivit presei britanice, este vorba despre vatmanul tramvaiului.

"Primele indicații arată că tramvaiul circula cu o viteză cu mult peste viteza permisă", a menționat serviciul de anchetă asupra accidentelor feroviare (Rail Accident Investigation Branch, RAIB) într-un comunicat dat publicității pe site-ul guvernului britanic.

El a precizat că accidentul s-a produs în timp ce tramvaiul a intrat într-o curbă în care viteza era limitată la 20 de kilometri pe oră.

Martin Bamford, un locuitor din Croydon în vârstă de 30 de ani care se afla în tramvai în momentul producerii tragediei, a povestit agenției Press Association că a simțit că acesta "accelerat". "Toată lumea a zburat efectiv", a mai spus el, adăugând că la locul accidentului a fost "un măcel" cu "sânge peste tot.

"A fost îngrozitor", a adăugat el în fața spitalului universitar din Croydon unde i s-a acordat îngrijire pentru câteva coaste fracturate.

Serviciul de ambulanțe din Londra a infirmat în cursul zilei că mai multe persoane internate în spital se află în stare gravă.

Accidentul a avut loc în jurul orelor 06.10 GMT când un tramvai cu două vagoane a deraiat și s-a răsturnat pe o parte.

"Ofițerii noștri vor continua să coopereze în următoarele zile cu biroul de anchetă asupra accidentelor feroviare pentru a stabili circumstanțele" deraierii, a mai infirmat poliția.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.4586%
USD USD 17.5802 0.7103%
RUB RUB 0.2745 0.7339%
RON RON 4.0546 0.3962%
UAH UAH 0.7255 1.7104%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile