Logo Realitatea.md

Activitatea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor va fi îmbunătățită: Regulament, aprobat în redacție nouă

20 Iunie 2018, 17:00 // Societate

Structura Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) va fi optimizată, iar instituția își va desfășura activitatea în baza unui nou Regulament. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv, pentru sporirea calității controalelor privind siguranța alimentelor.

Proiectul prevede aprobarea într-o redacție nouă a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea ANSA, cu menținerea statutului actual al acesteia - de autoritate administrativă centrală în subordinea Guvernului. Documentul stabilește misiunea, funcțiile și drepturile Agenției.

ANSA va avea competențe în domeniile: sanitar-veterinar, fitosanitar și protecția plantelor, siguranța alimentelor, producerea și circulația vinului și produselor alcoolice, protecția consumatorului în domeniul alimentar, siguranța ocupațională și respectarea condițiilor de licențiere.

De asemenea, a fost aprobat efectivul-limită, organigrama ANSA, lista posturilor de inspecție la frontieră și a subdiviziunilor teritoriale. Totodată, a fost stabilită lista instituțiilor publice subordonate ANSA - Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate și Laboratorul central fitosanitar.         

Modificările au fost efectuate urmare a reorganizării Agenției și extinderii atribuțiilor instituției, în contextul reformei controalelor de stat.

CITEȘTE ȘI:

ANSA: În decursul unei săptămâni au fost întocmite 145 de prescripții, 56 de procese verbale și amenzi de 72 de mii de lei

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3137 0.4515%
USD USD 17.0729 0.0926%
RUB RUB 0.2568 2.1074%
RON RON 4.1402 0.3588%
UAH UAH 0.6145 0.2447%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile