Logo Realitatea.md

Acum poți învăța limba română de pe smartphone! A fost lansată o aplicație mobilă disponibilă pe Android și iOS

03 Noiembrie 2017, 17:30 // Tech

O aplicație mobilă care te ajută să înveți sau să-ți perfecționezi abilitățile de vorbire a limbii române a fost lansată azi la Chișinău. Aplicația este disponibilă pentru sistemele Android și iOS și conține o serie de exerciții de vorbire și antrenare a memoriei.

Aplicația se numește Învățăm limba română. Ghid de conversație. Utilizatorii vor învăța cum să se descurce în diverse situații, vorbind limba română, cum ar fi la studii, la muncă, la un interviu de angajare, la cumpărături, la medic ș.a.

Fiecare temă are în mediu 40-50 de modele de vorbire care pot fi audiate repetitiv. Aceste modele de vorbire sunt incluse în tipuri de exerciții pentru o memorare mai bună.

Inițiativa de a crea o asemenea aplicație aparține Asociaţiei Naţionale a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) și e realizată cu susținerea financiară a Programului anual de Granturi pentru sectorul de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în cadrul proiectului Diversificarea accesului la educație a tinerilor prin instruire la distanță.  

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, apolitică, care asigură continuitatea programului şi are drept scop facilitarea integrării civice, socio-culturale şi profesionale, promovarea toleranţei interetnice prin instruire şi crearea unui mediu lingvistic favorabil.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7033 0.1113%
USD USD 16.9892 -0.0959%
RUB RUB 0.2588 1.2916%
RON RON 4.2217 0.1281%
UAH UAH 0.6076 -0.1151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile