Logo Realitatea.md

Agenții economici, verificați de ANSA. În ultima săptămână au fost aplicate amenzi de peste 116 mii de lei

07 Noiembrie 2018, 11:26 // Economie

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul perioadei 26 octombrie - 1 noiembrie, au fost efectuate controale inopinate la mai mulți agenți economici din țară, fiind aplicate amenzi în sumă de 116 600 de lei.

Foto: ansa.gov.md

Inspectorii ANSA au efectuat 17 controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 11 depozite pentru păstrarea cerealelor la 22 agenți economici, utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți, 2 magazine agricole și 2 depozite pentru păstrarea temporară a PUFF. Verificări s-au făcut și la 23 de agenți economici, care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare  pe piețele interne și peste hotare.

Totodată s-au deplasat la 31 ferme de bovine, porcine, ovine și caprine iepuri, chinchilie și păsări, 41 de exploatații de animale, 46 deținători de bovine, ovine și păsări de casă, 9 stâne de ovine și caprine și 30 de stupine, unde au efecuat controale planificate și inopinate.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 7 puncte farmaceutice,19 puncte de colectare a laptelui,  5 abatoare,  5 puncte de sacrificare, 3 depozite frigorifice,14 piețe agroallimentare și 8 magazine de comercializare a produselor din carne. Controlului au fost supuse  o fabric de lapte, o brutărie, o moară, o fabrică de producere a vinului, o secție  de cofetărie, 3 unități  de procesare a fructelor și 6 depozite de păstrare a produselor alimentare.

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 113 magazine alimentare, 4 gherete alimentare, 6 magazine specializate.  Au fost întreprinse vizite de control la 14 săli de festivități, 22 cafenele, 4 baruri, 7 cantine, 12 blocuri  alimentare din instituții școlare și 16 de blocuri din cele preșcolare.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 160 de neconformități, întocmite  155 de prescripții,  76 de  procese verbale de contravenție.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile