Logo Realitatea.md

Agenția Anti-Doping Rusă nu a fost restabilită în drepturi, din cauza interzicerii accesului experților internaționali în unele orașe ruse

16 Noiembrie 2017, 10:08 // SPORT

Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a refuzat astăzi să restabilească în drepturi Agenția Anti-Doping Rusă (RUSADA), anunță paginaderusia.ro.

Sursa: mesaj.ro

Președintele Comitetului de Conformitate al WADA, Jonathan Taylor, a declarat în cadrul ședinței că Rusia nu a rezolvat încă problema orașelor închise, care nu permit accesul inspectorilor internaționali privind dopajul. În plus, Moscova continuă să nege concluziile WADA că Ministerul Sportului din Rusia, împreună cu FSB, au pus în acțiune un sistem de dopaj în masă a sportivilor ruși.

Șeful Comitetului Olimpic rus, Alexander Jukov, dar și președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, s-au grăbit să declare că decizia WADA nu afectează în mod direct răspunsul la întrebarea dacă rușii vor fi sau nu admiși la urmatoarele Jocuri Olimpice.

Anterior, The New York Times a scris că Comitetul Olimpic Internațional ar putea impune restricții cu privire la participarea sportivilor ruși la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018. În special, s-a sugerat că se va intrezice imnul național al Rusiei.

Ca răspuns, președintele Vladimir Putin a acuzat Occidentul că încearcă, prin presiuni asupra sportivilor, să influențeze alegerile prezidențiale din Rusia, care vor avea loc imediat după Jocurile Olimpice.

Din cauza retragerii licentei RUSADA și a investigației inițiate de WADA, sportivii și paraolimpicii ruși au fost deja suspendați de la Jocurile de vară 2016 de la Rio de Janeiro.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5890 0.2097%
USD USD 17.0250 0.3229%
RUB RUB 0.2611 0.8887%
RON RON 4.1973 0.1862%
UAH UAH 0.6065 0.2148%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile