Logo Realitatea.md

Agenția de Ocupare a Forței de Muncă va fi reorganizată și, de asemenea, va fi creat un Observator al Pieței Muncii

11 Octombrie 2018, 10:48 // Economie

Ageția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) va fi reorganizată și, totodată, va fi creat un Observator al Pieței Muncii. O decizie în acest sens a ost luată ieri, de membrii Cabinetului de Miniștri. 

Foto simbol

Guvernul a aprobat documentul care reglementeză noua structură și modalitatea de funcționare a ANOFM, ca autoritate administrativă, subordonată Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și celor 35 de agenții teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Conform documentului, Agenția Națională va deveni o instituție publică care va presta servicii de ocupare pentru șomeri, angajatori și persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă, cu un efectiv limită de 250 de unităţi, dintre care 50 în aparatul central, iar 200 în subdiviziunile teritoriale.

Astfel, Agenția va coordona implementarea politicilor ocupaționale și de migrație a forței de muncă, cerceta și prognoza piața muncii, având și alte atribuții de administrare. Iar subdiviziunile teritoriale vor deservi persoanele în căutarea unui loc de muncă, conlucrând cu toți actorii de pe piața muncii la nivel local.

În același timp, noua entitate, Observatorul Pieței muncii, va cerceta, monitoriza și furniza date cu privire la piața muncii la nivel național, inclusiv privind companiile private.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, odată cu reorganizarea ANOFM și repartizarea clară a atribuțiilor la nivel central și local, vor fi puse în aplicare prevederile Legii noi cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurare de șomaj, și se va aplica o abordare individualizată în prestarea serviciilor de ocupare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile