Logo Realitatea.md

Agenţia Proprietăţii Publice a trecut în subordinea Guvernului! A fost aprobat Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea instituției

11 Octombrie 2017, 18:20 // Economie

Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, decizia cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei Proprietăţii Publice, în scopul raţionalizării structurii administraţiei publice centrale, bazată pe priorităţile de dezvoltare social-economică şi angajamentele asumate în demersul de integrare europeană a ţării noastre.

Foto: gov.md

Regulamentul stabileşte misiunea, domeniile de activitate, funcţiile, drepturile, precum şi organizarea activităţii Agenţiei Proprietăţii Publice. Astfel, Agenţia este autoritatea administrativă centrală din subordinea Guvernului, care implementează politica statului în domeniile de activitate care îi sunt încredinţate.

De asemenea, documentul prevede că ministerele, alte autorităţi administrative centrale din subordinea Guvernului, precum şi autorităţile administrative din subordinea acestora, în termen de cel mult şase luni de la data intrării în vigoare a hotărârii aprobate, vor transmite întreprinderile de stat în care exercită funcţia de fondator Agenţiei Proprietăţii Publice. Aceasta, la rândul său, în termen de o lună va rezilia contractele de concesiune a exercitării drepturilor de acţionar şi de administrare a proprietăţii publice în societăţile comerciale încheiate cu ministerele şi alte autorităţi administrative centrale.

În context, premierul Pavel Filip a menţionat că în aşa mod ministerele se vor ocupa nemijlocit de elaborarea, promovarea şi implementarea politicilor în domeniile de responsabilitate, iar Agenţia Proprietăţi Publice va gestiona activitatea întreprinderilor de stat.

Agenţia va avea un director general şi doi directori generali adjuncţi, iar efectivul-limită al acesteia este de 52 de unităţi. Numirea în funcţie, modificarea, suspendarea şi încetarea raportului de serviciu ale directorului general şi ale directorilor generali adjuncţi se face de către Guvern.

Totodată, Executivul va propune candidatura pentru numirea în funcţia de conducător al întreprinderii de stat sau al societăţii comerciale cu capital public sau majoritar public, cu un efectiv de personal mai mare de 100 de unităţi de personal şi o cifră de afaceri medie anuală pe ultimii 3 ani de minimum 20 milioane de lei, care va fi determinată în baza propunerilor unei comisii guvernamentale create în acest sens prin hotărâre de Guvern.

Citeste tot despre: Agenția Servicii Publice, Guvernul
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)