Logo Realitatea.md

AGEPI a oferit dreptul pentru opt întreprinderi să folosească denumirea țării în produsele lor! Precizarea făcută de Gaburici

26 Aprilie 2018, 16:36 // Economie

Comisia Națională pentru Proprietatea Intelectuală a examinat astăzi 16 solicitări privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial. În urma examinării au fost acceptate 8 cereri de înregistrare a mărcii, 2 desene sau modele industriale și 2 dosare de cesiune.

Foto: EDUFIN.MD

„Orice produs care se asociază cu țara, trebuie să fie de cea mai înaltă calitate. Este primordial să nu comitem greșeli și să permitem unor mărci de produse sau servicii de o calitate proastă să folosească denumirea oficială sau istorică a statului, pentru că asta va afecta direct imaginea Republicii Moldova". Afirmația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la ședința de astăzi a Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial.

Potrivit, dezvoltarea domeniului proprietății intelectuale este un deziderat al societății moderne, iar utilizarea eficientă a instrumentelor oferite de sistemul național de proprietate intelectuală este o condiție primordială a succesului în afaceri și a dezvoltării unei economiei inovative.

Tot astăzi, membrii Comisiei Naționale pentru Proprietatea Intelectuală au examinat și aprobat Raportul de monitorizare consolidat, referitor la realizarea Planului de acțiuni pentru anii 2015-2017, privind implementarea Strategiei naționale în domeniul proprietății intelectuale până în anul 2020. De asemenea, Comisia a stabilit și noile priorități în contextul proiectului Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, Chiril Gaburici a venit cu un mesaj de felicitare pentru angajații AGEPI și toți oamenii de creație, urându-le succese mari în domeniul asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală și rezultate marcante în domeniul vizat, inclusiv prin contribuții semnificative în dezvoltarea economiei naționale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile