Logo Realitatea.md

Aglomerație de pasageri în stații la orele de vârf! Ce soluție a găsit Primăria Chișinău

25 Septembrie 2017, 11:11 // Societate

Zilnic, se atestă o aglomerație de pasageri în stații la orele de vârf, în special, dimineața. Anunțul a fost făcut de către Lilian Copaci de la Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, precizând totodată că a fost depistată o problemă acută legată de microbuze.

„Discutând cu administratorii de microbuze, a fost depistată o problemă acută. Motivul pentru care microbuzele sunt tot mai puține sunt veniturile mici. Aceștia nu mai suportă deja cheltuielile după ce s-au majorat prețurile la combustibili. În același timp, tarifele nu au fost majorate din 2006. Urmează să intervenim fie cu majorări, fie cu suplinirea rutelor”, a punctat Copaci.

În acest context, primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a precizat că o soluție ar fi să fie procurate autobuze cu o capacitate medie și mare, astfel încât să fie suplinite liniile. „Acum câțiva an, erau 1700 de microbuz, astăzi sunt 1100, însă pe linie ies cu mult mai puține. Reducerea microbuzelor a survenit și în urma reglementărilor introduse, potrivit cărora, agenții economici trebuie să dispună de propriile vehicule, adică nu pot gestiona vehiculele care nu le aparțin. Soluția este procurarea autobuzelor de capacitate medie și mare la Parcul Urban, până atunci la magazin cumpărăm salam de câți bani avem”, a declarat acesta, dând de înțeles că va fi dezbătută public și majorarea tarifului la 5 lei.

Realitatea.md amintește că proiectul de majorare a tarifelor pentru călătoriile cu transportul public din Chișinău prevede mărirea cu 1 leu a prețului pentru biletele de troleibuz și autobuz, și cu 2 lei, pentru cele de microbuz. Administratorii rutelor de microbuze din Chișinău au solicitat, însă, ca tariful pentru o călătorie să fie de 10 lei. Subiectul va fi dezbătut public, iar ulterior o decizie în acest sens va fi luată de Consiliul Municipal Chișinău.

Citește și:

VOX: Locuitorii Chișinăului spun dacă sunt sau nu gata să plătească 3 lei pentru o călătorie cu troleibuzul și 5 lei pentru una cu microbuzul (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5452 0.3086%
USD USD 16.6967 0.1656%
RUB RUB 0.2959 0.7834%
RON RON 4.4140 0.3068%
UAH UAH 0.6191 0.5686%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile