Logo Realitatea.md

Aglomerație la Sculeni și Leușeni! Poliția de Frontieră vă recomandă să optați și pentru alte puncte de trecere a frontierei

08 Martie 2018, 11:14 // Societate

La punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni e aglomerație din cauza numărului mare de persoane care vor să tranziteze frontiera. Poliția de frontieră recomandă călătorilor să manifeste înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Foto: Poliția de Frontieră

„Solicităm tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele. În ajutor vă vine aplicația TRAFIC ONLINE, care poate fi vizualizată pe prima pagină web a Poliției de Frontieră, este o opțiune care oferiră posibilitatea de a alege un traseu cât mai puțin aglomerat”, se menționează într-un comunicat de la Poliția de Frontieră.

„În minivacanța de 8 Martie, o mare parte din cetăţenii Republicii Moldova nu vor rata ocazia de a petrece timpul liber în afara granițelor, fapt ce va condiționa creșterea numărului de traversări la frontiera de stat. În acest sens, Poliția de Frontieră își va concentra eforturile în vederea fluidizării traficului și asigurării unui control expeditiv și profesionist”, spun agnajații Poliției de Frontieră.

Dacă în timpul pregătirilor pentru plecări în străinătate nu sunteți siguri care sunt actele necesare la trecerea frontierei de stat, vă recomandăm să contactaţi LINIA VERDE: +373(22)259-717. Totodată, verificați valabilitatea și statutul documentului de călătorie, cu care intenţionați să tranzitați hotarele țării, iar dacă ați planificat o călătorie cu copiii minori, asiguraţi-vă că ați perfectat documentele acestora.

Acum o lună, pe drumurile publice din nordul țării au fost instalate 11 indicatoare rutiere de orientare și informare a călătorilor despre căile de acces spre punctele de trecere comune Briceni-Rossoșani și Larga-Kelmențî. Astfel este posibilitatea pentru cei care aleg să petreacă minivacanța în Ucraina să opteze la trecerea frontierei nu doar PTF comun ”Criva-Mamaliga”, unde se înregistrează deseori trafic intensiv.

La necesitate, în cele mai solicitate puncte de trecere, va fi mărit numărul de angajați ai Poliției de Frontieră, folosite toate benzile de circulație și dispunerea tehnicii speciale de control, care în mod operativ și în timp real se va realiza verificarea documentelor de călătorie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3940 -0.2212%
USD USD 16.6852 0.1314%
RUB RUB 0.2679 -0.1119%
RON RON 4.1634 -0.1966%
UAH UAH 0.6360 0.1102%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile