Logo Realitatea.md

Ajutor din inimă pentru Elena! Tânăra care, după șase ani de chinuri, a aflat că are o șansă la o viață fericită

21 Martie 2019, 20:05 // Societate

Mă numesc Elena Stratenco. Am 23 ani și în 2012 am fost diagnosticată cu maladia Charcot Marie Tooth... Așa începe istoria tinerei care are nevoie de ajutorul său pentru a se salva!

Deși doctorii de la noi i-au spus că suferă de o boală genetică pe care nu va putea să o trateze, Elena nu s-a dat bătută și, după ani la rând de chin, a aflat că de fapt are o șansă la viață și, mai ales, la una fericită.

„Doctorii de la noi au spus că este o boală genetică ce nu se tratează. Timp de 6 ani, boala atât de tare a progresat, încât acum merg doar cu ajutorul cuiva, mâinile tot pierd din puteri. În aprilie 2018, am fost la consultație la un spital din Bruxelles, Belgia. Acolo doctorul de la prima vedere mi-a zis că nu este boala care mi s-a pus și a cerut să se facă din nou testul genetic și alte analize. Pentru toate aceste investigații am achitat 4000€, ceea ce pentru familia mea este foarte mult, a explicat Elena.

„O mică parte din bani i-am avut noi, cu o parte m-au ajutat rudele și alta parte am împrumutat. În octombrie 2018, m-am internat și am făcut toate investigațiile. Rezultatele după testul genetic la primul diagnostic a fost negativ. Se presupune că sufăr de o boala inflamatorie care se tratează, dar care mai greu se găsește și mai e nevoie de câteva investigații.  Am pierdut 6 ani din viață cu diagnosticul pus incorect, nu am urmat nici un tratament pentru că nu îmi dădeau nici o șansă. Însă am găsit speranța că totuși mă voi face bine. Din păcate am nevoie de investigații mai departe, dar nu mai avem de unde lua bani.  Simt cum boala îmi ia puterile pe timp ce trece. Sper din suflet să găsesc oameni și să fiu ajutată, pentru că am mari speranțe că și eu voi putea trăi fără chinuri..  De aceea, vă rog din suflet să mă ajutați, a adăugat tânăra.ț

Elena are nevoie de 4.100 de euro pentru tratament în Belgia. Până acum, a reușit să colecteze puțin peste 600 de euro. Aceasta este o sumă mare pentru ea și familia sa. Cei care vor să ofere un ajutor, o pot face accesând portalul caritatea.md pe acest link.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile