Logo Realitatea.md

Șalaru, despre intenția lui Dodon de a decora soldații ruși și transnistreni: E o jignire la adresa celor care și-au dat viața pentru integritatea teritorială a R.Moldova

24 Iulie 2017, 13:20 // Politica

Fostul ministrul al Apărării, Anatol Șalaru, a criticat intenția lui Igor Dodon de a decora soldații ruși și separatiști cu disctincții de stat. Acesta a declarat într-o postare pe rețele de socializare că această acțiune a președintelui este o jignire la adresa celor care și-au dat viața luptând pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova.

„Până acum nu am văzut ca Igor Dodon să decoreze pe nimeni din cei care au apărat integritatea Republicii Moldova. Nu am văzut să facă un gest de compasiune către mamele care și-au pierdut fiii, către copiii care și-au pierdut tații uciși tocmai de aceia pe care astăzi Dodon îi decorează”, a declarat Șalaru.

Potrivit lui, Igor Dodon pângărește simbolurile de stat, acordând recunoaștere unor trupe teroriste, ilegale care, în fiecare zi se pregătesc pentru a lupta contra Republicii Moldova. 

„Decorând trupele rusești de ocupație, decorând soldații separatiști, Dodon devine complicele lor la toate crimele înfăptuite de aceștia în ultimii 25 de ani”, a subliniat fostul ministru al Apărării. 

Acesta și-a exprimat speranța privind refuzarea medaliilor de stat a lui Igor Dodon de către soldații moldoveni pacificatori.

Realitatea.md amintește că Igor Dodon planifică să participe la acțiunile dedicate celor 25 de ani de la stabilirea militarilor ruși în regiunea transnistreană pentru „menținerea păcii”. Acesta și-a exprimat intenția de a decora cu distincții de stat a Republicii Moldova militarii transnistreni și pacificatorii ruși. 

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7843 0.1383%
USD USD 17.6197 -0.1292%
RUB RUB 0.2966 0.8158%
RON RON 4.4775 0.0626%
UAH UAH 0.6651 -0.1801%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile