Logo Realitatea.md

Alege Poliția de Frontieră și fii garantul unei frontiere sigure! Vezi condițiile de înscriere la concursul de admitere

16 Iulie 2018, 20:35 // Societate

Astăzi s-a dat start concursurilor de admitere 2018 – 2019 la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei cu sediul în or. Ungheni (CESF) și la Academia ”Ștefan Cel Mare” a MAI. Sunt așteptați până la sfârșitul lunii curente toți doritorii care vor să se alăture marii familii de polițiști de frontieră. 

Deși meseria implică foarte multe rigori și responsabilitate, este și profesia care îţi oferă un anumit statut social, îți dă posibilitatea să aperi norme, valori, principii și să participi la asigurarea securități frontierei de stat.

Pentru tinerii care aleg să devină polițiști de frontieră, CESF pune la dispoziție 100 de locuri, la care pot aplica atât băieți, cât și fete. La concursul de admitere se pot înscrie cetăţenii Republicii Moldova care deţin diplome de bacalaureat, studii liceale cu certificat sau atestate de studii medii de cultură generală, cu vârsta minimă de 18 ani. Pregătirea tinerilor specialisti are loc pe parcursul a doi ani de zile, iar instruirea acestora se desfășoară în limba de stat. Cazarea, hrana, echipamentul şi studiile sunt gratuite, mai mult, toţi elevii dispun de burse și au posibilitatea instruirii în conducerea auto. După finalizarea studiilor absolvenţii obţin diplomă de studii medii de specialitate în securitatea frontierei și sunt asigurați cu loc de muncă.

La concursul de admitere în cadrul Academiei se pot înscrie cetăţenii Republicii Moldova care deţin diplome de bacalaureat și au vârste cuprinse între 18 și 27 de ani. Studiile au durata de 4 ani, iar instruirea se face doar în limba de stat. Cu privire la cazare, echipament, inclusiv instruirea, toate sunt gratuite. La finisarea studiilor absolvenții obţin diplomă de licenţă şi li se conferă gradul special primar pentru corpul de ofiţeri „Inspector”. La fel, fiecare absolvent este asigurat cu loc de muncă, salarii stabile, echipament gratuit şi asigurare medicală.

Informații utile privind angajarea în cadrul Poliției de Frontieră, dar și participarea la concursurile de admitere la una din instituțiile de învățământ de specialitate, pot fi găsite pe pagina oficială, la rubricile CARIERĂ și ADMITEREA.

De asemenea, cererile şi înscrierea la concursuri se pot face în orice subdiviziune din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră sau la sediul central al instituției din mun. Chișinău, str. Petricani 19. Ofițerii Direcției resurse umane a IGPF sunt dispuși să răspundă la orice întrebare, ce vizează subiectul dat, la nr. de tel: 022 259 692 sau 022 259 722

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile