Logo Realitatea.md

ALERTĂ în Japonia: Erupţia unui vulcan a împrăştiat cenuşă în patru oraşe (VIDEO)

12 Octombrie 2017, 19:35 // În lume

Un vulcan din sud-vestul Japoniei, care izbucneşte pentru prima dată în şase ani, aruncă cenuşă peste fermele, satele şi oraşele din Japonia. Presa din regiune a arătat imagini cu elevi care merg spre şcoală purtând căşti şi măşti. Instituţia se află la poalele vulcanului Shinmoedake.

Mai mult, locuitorii spun că au auzit bubuituri provenind de la vulcan şi că cenuşa a căzut în cel puţin patru sate şi oraşe din prefectura Miyazaki, transmite Mediafax.

Aparatele de curăţat străzile au fost puse în funcţiune pentru aruncarea cenuşei de pe străzile oraşelor, iar fermierii au folosit instrumente de suflat frunze pentru a curăţa grămezile de cenuşă din curţi.

Vulcanul care se află la graniţa dintre prefecturile Kagoshima şi Miyazaki a început să izbucnească miercuri pentru prima dată în şase ani.

Astăzi, 12 octombrie, praful de cenuşă a crescut la 2.000 de metri de crater. Declarația a fost făcută de Agenţia Meteorologică din Japonia.

Instituţia a ridicat nivelul de alertă vulcanică de la 2 la 3 pe o scară de 5. Nivelul 3 avertizează oamenii să nu se apropie de vulcan.

Se spune că fluxul piroclastic, care este o emisie de gaze fierbinţi şi materii vulcanice, este posibil să se întindă pe 2 kilometri de crater. Emisiile de cenuşă şi roci vulcanice au fost prognozate să se intensifice până vineri, însă locaţiile expuse riscului depind de condiţiile de vânt.

Zona seismică activă din jurul Pacificului, cunoscută sub denumirea de "Ring of Fire", include vulcanii activi din Japonia, precum şi doi vulcani care au provocat evacuări în masă în Indonezia şi Vanuatu în ultimele săptămâni.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6695 -0.9341%
USD USD 16.9304 -0.5492%
RUB RUB 0.2989 -0.7965%
RON RON 4.4386 -1.5591%
UAH UAH 0.5910 -0.8556%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile