Logo Realitatea.md

Alina Zotea, mustrată de către Andrian Candu în Parlament: „Nu ați făcut armata! Încetați acest circ!” (VIDEO)

23 Februarie 2018, 11:58 // Politica

După mai multe discuții aprinse în Parlament referitor la așa-zisa „Zi a apărătorilor patriei”, deputata fracțiunii Partidului Liberal, Alina Zotea, a fost mustrată de președintele Parlamentului Andrian Candu. Ea a încercat să ia cuvânt, având o întrebare de procedură.

Embed:
Candu a decis să nu-i ofere cuvânt și a trecut la anunțarea primului proiect de pe ordinea de zi. Acesta a făcut câteva declarații comice la adresa liberalei. 

„Doamna Zotea, nu ați făcut armata, nici în Armata Sovietică nu ați fost. Nu aveți dreptul la felicitări. Nu e de armată, să trecem la ordinea de zi. Avem un proiect frumos”, a declarat speakerul în glumă. 

Deputata a continuat să-și ceară dreptul la cuvânt, atmosfera din plen devenind tot mai agitată. Drept răspuns, speakerul i-a făcut o avertizare.

„Dumneavoastră deja bruiați. Vă rog frumos să încetați. Vă avertizez, încetați să faceți dezordine în Parlament. Înscrieți-vă la declarații la sfârșitul cuvântului și terminați cu acest circ”, a zis acesta pe un ton ridicat.

Deputata a explicat pentru Realitatea.md că speakerul a încălcat Regulamentul Parlamentului, potrivit căruia, fiecare deputat are dreptul de a lua cuvânt de procedură. 

Realitatea.md amintește că subiectul așa-zisei sărbători de 23 februarie a stârnit discuții controversate în Parlament. 

23 februarie în Parlament! Candu: Domnul Ghimpu, ca un fost ostaș în Armata Sovietică, vrea să ne felicite! (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile