Logo Realitatea.md

Alo, CEC-ul! Instituțiile statului sesizate într-un caz de corupere a alegătorilor din Hîncești cu excursii gratuite la Orhei. „Nu achităm nimic” (VIDEO)

01 Februarie 2020, 14:36 // Politica

Comisia Electorală Centrală, Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Generală și chiar Președinția sunt sesizate cu privire la un caz de pretinsă „corupere a alegătorilor” în Circumscripția electorală uninominală Hîncești, unde, la data de 15 martie, vor avea loc alegeri parlamentare noi. Astfel, mai mulți copii și maturi din Stolniceni, Hîncești au fost transportați astăzi gratuit spre Orhei, pentru a se distra la parcul „OrheiLand”, excursia fiind organiztă, potrivit mărturiilor unei locuitoare, din contul Partidului Șor, candidatul căruia participă la alegerile din 15 martie.

colaj: realitatea.md

Apelul public a fost făcut de către președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, formațiunea căruia face parte din Blocul electoral „Unirea”, la fel înscris în cursa electorală din Hîncești. Acesta a filmat momentele în care copiii și adulții erau îmbarcați în două autocare.

Costiuc a reușit să vorbească cu una dintre femeile care urmau să meargă în excursie.

- „Bună ziua, unde plecați?
- În excursie. Suntem turiști azi.
- Da, dar unde vă duceți dacă nu-i secret?
- La Orhei”, spune femeia care ține un teanc de ziare în brațe.

- „Ne dați și nouă un ziar?!
- Cu plăcere!
- Și cine organizează?
- Cine? Partidul lui Șor, aista, care candidatul... Belițchi, așa mi se pare (n.r. Vitalie Balinschi, candidatul Partidului Șor în Circumscripția nr.38, Hîncești)”, a recunoscut femeia.

Ea a mai menționat că nu e pentru prima dată când se organizează asemenea excursii, iar sâmbătă și duminică merg, de obicei, copiii. „Și maturi, dar sâmbătă și duminică - copiii, că ei la școală îs liberi”.

- „Nu achităm nimic. Excursia, o masă - „obed” (n.r. prânz) ne face și...
- Dar din contul cui?!
- Din contul Partidului Șor”, mai spune femeia.

„Alo, CEC-ul, instituțiile statului, Dodon... Comisia Electorală, cum credeți, cum arată coruperea electorală?! Cerem autorităților să verifice cât e de legală chestia asta cu plimbarea cetățenilor care trebuie și să voteze după asta. Sunt implicați și maturii, și copiii. Asta-i realitatea noastră”, a mai menționat, puțin mai târziu, Vasile Costiuc.

Amintim că, candidatul Partidului Șor în Circumscripția electorală uninominală nr.38, Hîncești, este Vitalie Balinschi. Tot în această circumscripție, din partea Blocului electoral „Unirea” candidează fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Vedeți și: Cel mult opt candidați la funcția de deputat vor figura în buletinul de vot pentru alegerile din Hîncești

Ei sunt cei trei candidați înregistrați oficial, până astăzi, pentru funcția de deputat din Circumscripția Hîncești

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 1.6129%
USD USD 18.0446 0.2405%
RUB RUB 0.2313 1.1369%
RON RON 4.0914 1.7053%
UAH UAH 0.6405 -0.5126%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile