Logo Realitatea.md

Alți moldoveni, același scenariu! Și-au falsificat acte de identitate românești pentru a se angaja la muncă în Germania

13 Noiembrie 2017, 14:04 // Societate

Polițiștii de frontieră au mai depistat un caz de falsificare a actelor de identitate românești de către cetățeni moldoveni, care aveau scopul de a-și găsi un loc de muncă în Germania și a-și deschide conturi bancare. 

Acest caz a avut loc zilele trecute, la punctul de trecere al frontierei Sculeni: „Trei cărți de identitate românești, cu premise rezonabile de falsificare, s-au depistat la un bărbat cu dubla cetățenie: a Republicii Moldova și a României, în timp ce încerca să iasă din țară.În portmoneul acestuia s-au găsit actele contrafăcute, unul dintre care era eliberat pe numele unui pasager al aceleiași rute ”Chișinău - Germania”. La cele descoperite, persoanele au relatat că urmau să le folosească în Germania, la angajarea în câmpul muncii și la deschiderea conturilor bancare”, informează serviciul de presă al Poliției de Frontieră. 

Totodată, polițiștii de frontieră au mai depistat un cetățean al Kazahstanului, care deținea un permis de conducere cu semne de falsificare. Documentul, eliberat de autoritățile lituaniene, din start a dat de bănuit polițistului de frontieră din PTF Leușeni. Verificările adiționale, cu tehnica specială de control, a confirmat falsificarea permisului de conducere. Din spusele șoferului, despre falsul în act nu cunoștea, precizând că a făcut studiile la școala auto pentru obținerea acestuia.

Un alt caz de falsificare a actelor, a avut loc, de asemenea, la punctul de trecere Leușeni: „Un cetățean moldovean a prezentat printre documentele de călătorie și un certificat de înmatriculare falsificat, eliberat pe un alt mijloc de transport, decât cel aflat în punctul de trecere. Din declarațiile conducătorului auto s-a aflat că acum șapte ani și-a procurat un autoturism și toate documentele au fost perfectate ilegal, ulterior acesta a fost prins și cunoscând despre falsurile în acte, și-a reînnoit pachetul de documente, dar păstrându-le și pe cele vechi”, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră. 

În toate cazurile, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3174 0.2902%
USD USD 16.5538 0.3802%
RUB RUB 0.2877 1.0537%
RON RON 4.3540 0.2902%
UAH UAH 0.6293 0.9464%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile