Logo Realitatea.md

Amănunte uluitoare ies la iveală despre polițistul acuzat de pedofilie, în România. Reacţia lui Traian Băsescu

12 Ianuarie 2018, 20:40 // În lume

Poliţistul arestat pentru mai multe fapte de agresiune sexuală asupra minorilor, a fost decorat în 2012 de preşedintele României de atunci, cu ordinul „Bărbăţie şi Credinţă“, pentru participarea la deszăpezire, potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor SED LEX. 

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor SED LEX, Florin Vîlnei, a confirmat, pentru Mediafax, că Eugen Stan, poliţistul arestat pentru mai multe fapte de agresiune sexuală asupra minorilor, a fost decorat în 2012, atunci când preşedintele României era Traian Băsescu, cu ordinul ”Bărbăţie şi Credinţă”. Decretul a fost semnat de Traian Băsescu pe 5 iulie 2012, cu câteva zile înainte ca acesta să fie suspendat din funcţia de preşedinte de către Parlament.

Traian Băsescu, despre decorarea lui Eugen Stan:

Niciodată un preşedinte nu cere dosare Fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care a semnat în 2012 decretul de decorare a poliţistului arestat pentru pedofilie, Eugen Stan, cu ordinul ”Bărbăţie şi Credinţă”, a declarat că un preşedinte nu cere niciodată dosare, listele venind de la minister. ”Niciodată un preşedinte nu cere dosare. Vin liste de la ministere pentru decoraţii. Sunt pur şi simplu nişte liste. Aţi găsit vinovatul acum... preşedintele României”, a declarat Traian Băsescu.

Mai mult, polițistul a refuzat expertiza psihiatrică pe motiv că nu ar avea o boală la cap. „Sunt bolnav de diabet, nu la cap”, le-a spus Stan anchetatorilor.

„Avem de-a face cu un individ pe care, nu știu de ce, îl numim polițist. Noi îi jignim pe polițiștii adevărați, el nu a prins niciodată un hoț. Se va ordona o anchetă, un examen psihiatric, chiar dacă refuză acest examen, îi va agrava situația. Omul acesta are un avocat care îl îndrumă. Omul acest invocă tot felul de chestii de felul acesta, dar poate va fi supus și testului poligraf”, a declarat Liviu Chesnoiu, expert criminalist, pentru Antena 3.

Amintim că polițistul acuzat de pedofilie și-a recunoscut faptele petrecute la 5 ianuarie, dar și o faptă similară, datând din 2012. E în continuare suspect în alte cazuri de agresiune sexuală, unul datând din 2009. Anchetatorii vor cere și ajutorul operatorilor de telefonie mobilă pentru a încerca să stabilească traseul suspectului în anumite zone, mai ales dacă acesta se potrivește cu informațiile existente în plângerile depuse pentru fapte de agresiune sexuală.

CITEȘTE ȘI:

TERIFIANT! Alertă la București: Un pedofil este căutat de polițiști (VIDEO)

UPDATE: Primele imagini cu bărbatul acuzat de pedofilie în România. Agentul de la Rutieră, reținut pentru 24 de ore (FOTO)

Citeste tot despre: BUcuresti, Eugen Stan, pedofilie, polițist
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5436 -0.5364%
USD USD 17.2410 0.1301%
RUB RUB 0.2597 0.1929%
RON RON 4.1946 -0.7219%
UAH UAH 0.6187 -0.3062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile